Vegan, bez laktoze, zdravo i jako, jako ukusno!
Doručak - Međuobrok - Večera
90 - 120 min
KaloričnoSASTOJCI:
Za tijesto
185 ml bademovog mlijeka
7 g suhog kvasca za kruh
2 žlice javorovog sirupa
1 žlica mljevenog lana
1 žlica kokosovog ulja (bez mirisa)
300 g brašna iz cijelog zrna (integralno). Predlažemo pirovo ili pšenično
1 žličica cejlonskog cimeta
Za punjenje
90 g pekan oraha
2 srednje banane
4 datulje (otkoštene)
1 žlica cejlonskog cimeta (ili više po želji)
2 žlice javorovog sirupa
Cimet rolice jedno su od najpopularnijih peciva ne samo u Skandinaviji odakle potječu već i u cijelom svijetu. Ovaj recept ne sadrži šećer ni mliječne proizvode te je idealan za sve tipove prehrana.
UPUTE ZA PRIPREMU:
1.
Kako bi napravili tijesto zagrijte bademovo mlijeko te mu dodajte suhi kvasac i javorov sirup te ostavite po strani 5 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
2.
Istovremeno u velikoj zdjeli pomiješajte mljeveni lan sa 3 žlice vode i ostavite po strani nekoliko minuta ( ova smjesa će vam biti zamjena za jaje)..
3.
Rastopite kokosovo ulje te ga dodajte smjesi od lana zajedno sa brašnom, cimetom i prstohvatom soli. Postepeno umijesite smjesu sa kvascem.
4.
Sve skupa umijesite rukama te stavite tijesto na radnu podlogu i mijesite nekoliko puta..
5.
Tijesto premjestite u zdjelu koju ste prethodno lagano namastili kokosovim uljem te je ostavite na toplom mjestu oko 1 sat dok se tijesto ne digne.
6.
U međuvremenu napravite punjenje. U blender stavite prethodno tostirane pekan orahe, banane i datulje te miksajte dok ne dobijete gustu smjesu.
7.
Zagrijte pećnicu na 180C°.
Radnu površinu lagano pobrašnite te razvijte tijesto na debljinu od 1cm. Na tijesto ravnomjerno namažite smjesu od oraha te pospite cimetom.
8.
Tijesto smotajte te ga narežite na 9 jednakih dijelova.
9.
Sve složite u lim za pečenje te ostavite još 30 minuta da se digne te potom pecite 30 minuta ili dok ne dobije laganu zlatnu boju.
Želimo vam dobar tek!
Vegan, bez laktoze, zdravo i jako, jako ukusno