Uspješna provedba projekta

„KK.03.2.2.03.0362 - Razvoj i formulacija dodatka prehrani na bazi kolagena za zdravlje kostiju i zglobova - unaprijeđenje funkcionalnosti brenda Forever Young“

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

ZAVRŠETAK PROJEKTA

Zahvaljujući osiguranim bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj tvrtka Bioplanet d.o.o. je uspješno završila projekt „Razvoj i formulacija dodatka prehrani na bazi kolagena za zdravlje kostiju i zglobova – unaprijeđenje funkcionalnosti brenda Forever Young”.

OPIS PROJEKTA

Predloženi inovacijski vaučer temelji se na suradnji prijavitelja Bioplanet d.o.o. s Laboratorijem za za procese sušenja i praćenje stabilnosti biološki aktivnih spojeva Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta (PBF), a u svrhu razvoja i formulacije inovativnog dodatka prehrani na bazi tekućeg kolagena namijenjenog poboljšanju zdravlja kostiju i zglobova i prilagođenog širokom rasponu potrošača, posebice onima čije su prehrambene navike usmjerene na organske proizvode te rekreativce i profesionalne sportaše kojima je bitno zdravlje zglobova i sveukupno zdravlje pojedinca. Realizacija vaučera rezultirala je definiranom originalnom recepturom proizvoda na bazi tekućeg kolagena s kombinacijom različitih bioaktivnih sastojaka, koji će uz sinergističko djelovanje sastojaka omogućiti jedinstvene funkcionalnosti te modernizaciju asortimana prijavitelja na tržištu.

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA

Realizacija predloženog inovacijskog vaučera namijenjena je ostvarenju dva glavna povezana cilja:
1. analizi sastava i svojstava pojedinih sastojaka i pronalasku optimalne kombinacije sastojaka za razvoj finalnog proizvoda te
2. modernizaciji asortimana i unaprjeđenju ponude na tržištu organskih dodataka prehrani – inovativnim proizvodom na bazi tekućeg kolagena s poboljšanim funkcionalnim i senzorskim svojstvima za zdravlje kostiju i zglobova.

 

DODATNE INFORMACIJE

Razdoblje provedbe: 25.10.2021 – 23.03.2022. (3 mjeseca)
Iznos EU potpore: 64.005,00 HRK
Ukupna vrijednost projekta: 106.675,00 HRK
Kontakt: Stipe Pleština (info@bioplanet.hr)

Prijava

Izgubili ste lozinku?

Otvoriti račun?