Doručak
25 min
Malo kalorijaSASTOJCI:
1 žlica Chipotle umaka (kao zamjenu možete koristiti bio salsa umak)
1 cijelo jaje
1 žlica bučinog ulja
Nekoliko cherry rajčica i kukuruza po želji
50g kelja (možete koristiti i neke druge kupusnjače ili zelenu salatu)
½ avokada
1 srednja integralna torilja
Što kažete na tortilje za doručak? Burrito je popularno Meksičko jelo koje se najčešće priprema sa različitim vrstama mesa ili morskih plodova poput kozica i škampi no ovoga puta vam donosimo zdravu varijantu ovog jela koja je idealna za bogati i hranjivi doručak.
UPUTE ZA PRIPREMU:
1. Pomiješajte Chipotle ili salsa umak sa jajima te po želji začinite.
2. U tavi zagrijte bučino ulje, dodajte kelj i cherry rajčice i kuhajte sve dok kelj ne omekša i smanji se u volumenu stavite po strani.
3. U istoj tavi potom izlijte smjesu sa jajima te miješajte kako bi dobili kremastu teksturu.
4. Potom posložite sve sastojke po sredini tortilje koju ste prethodno ugrijali na tavi te je složite u oblik burrita i vaš zdravi i jako ukusni doručak je spreman.
Što kažete na tortilje za doručak?