Ručak, Večera
30 min
malo kalorijaSASTOJCI:
2 žlice sjemenki chia
200 g gljiva
1 šalot luk, narezan na kockice
2 češnja češnjaka, mljevena
2 šalice kipuće vode
200 g špageta bez glutena
1,25 šalice mlijeka indijskog oraha
1 žlica kvasca
Chia sjemenke bogat su izvor vlakana i proteina, omega-3 masnih kiselina i kalcija.
Miso sadrži probiotike koji pomažu u uravnoteživanju bakterija u crijevima i poboljšanju vaše probave.
UPUTE ZA PRIPREMU:
1. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i pržite ih do zlatno smeđe boje.
2. Nakon što su gljive spremne, dodajte sjeckani šalot, mljeveni češnjak i timijan. Kuhajte dok luk ne bude proziran a češnjak mirisan. Pazite da češnjak ne izgori.
3. U kipuću vodu dodajte 1 šalicu mlijeka od indijskog oraha (1/4 šalice za posluživanje), špagete, sol, hranjivi kvasac i miso pastu.
4. Pokrijte tavu i pričekajte dok ne dođe do vrenja. Uklonite poklopac i smanjite, kuhajte na laganoj vatri.
5. Kuhajte 8 - 10 minuta dok vam špageti ne budu al dente. Promiješajte s vremena na vrijeme.
6. Nakon što se skuha, maknite s vatre. Dodajte organske chia sjemenke i ostatak mlijeka.
7. Promiješajte i poslužite.
DOBAR TEK
Chia sjemenke bogat su izvor vlakana i proteina, omega-3 masnih kiselina i kalcija.
Miso sadrži probiotike koji pomažu u uravnoteživanju bakterija u crijevima i poboljšanju vaše probave.