Alga Arame Okinawa – 50 g
€10.00
Arame su tanke končaste alge, blagog okusa te se izvrsno kombiniraju s korjenastim povrćem, tofuom ili sjemenkama. Nemaju tako intenzivan okus kao druge alge pa se preporučuju na početku dok se ne razvije okus za morsko povrće. Tijekom kuhanja im je dobro dodati malo shoyua koji naglašava njihov blagi slatkasti okus, te par kapi rižinog octa.
Upute za upotrebu: Sirove alge dobro operite tekućom vodom te namočite 15 min u vrućoj vodi. Nakon toga ih ocijedite i dobro isperite, a preostalu vodu od namakanja bacite. Jednu jušnu žlicu algi kuhati 20 min, začiniti sojinim umakom. Dobro ih je kombinirati s korjenastim povrćem, sjemenkama i tofuom.
Sastojci: arame alge 100%. ARAME (eisenia bicyclis). Važno upozorenje: morske alge sadrže visoku količinu arsena koja može biti opasna za zdravlje, pa je od velike važnosti slijediti navedeni način pripreme algi za direktno konzumiranje ili daljnju pripremu obroka.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 994 kJ/ 239 kcal
Masti 1.9 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.9 g
Ugljikohidrati 24.0 g ..od kojih šećeri 1.4 g
Bjelančevine 9.6 g
Sol 10.01 g
Zemlja podrijetla: Japan.
Opis
Proizvod je Alga Arame -Bio- Okinawa, u pakiranju od 50g. Arame su delikatne končaste morske alge blagog okusa koje se s lakoćom kombiniraju s raznovrsnim jelima. Popularne su zbog svog pristupačnog okusa, idealne za one koji tek otkrivaju gourmet doživljaj morskog povrća.Značajke
Kod | 1926 |
---|---|
Značajke | Bio certificirano |
Upute za upotrebu: Alge Arame prije upotrebe operite te namočite u vrućoj vodi oko 15 minuta. Nakon toga ocijedite i isperite. Tijekom kuhanja ih možete umaknuti u shoyu umak i dodati par kapi rižinog octa za naglašavanje njihovog slatkastog okusa. Savršeno se slažu sa korjenastim povrćem, sjemenkama i tofuom, pružajući tako sofisticiranu notu Vašim jela.
Arame su tanke končaste alge, blagog okusa te se izvrsno kombiniraju s korjenastim povrćem, tofuom ili sjemenkama. Nemaju tako intenzivan okus kao druge alge pa se preporučuju na početku dok se ne razvije okus za morsko povrće. Tijekom kuhanja im je dobro dodati malo shoyua koji naglašava njihov blagi slatkasti okus, te par kapi rižinog octa.
Upute za upotrebu: Sirove alge dobro operite tekućom vodom te namočite 15 min u vrućoj vodi. Nakon toga ih ocijedite i dobro isperite, a preostalu vodu od namakanja bacite. Jednu jušnu žlicu algi kuhati 20 min, začiniti sojinim umakom. Dobro ih je kombinirati s korjenastim povrćem, sjemenkama i tofuom.
Sastojci: arame alge 100%. ARAME (eisenia bicyclis). Važno upozorenje: morske alge sadrže visoku količinu arsena koja može biti opasna za zdravlje, pa je od velike važnosti slijediti navedeni način pripreme algi za direktno konzumiranje ili daljnju pripremu obroka.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 994 kJ/ 239 kcal
Masti 1.9 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.9 g
Ugljikohidrati 24.0 g ..od kojih šećeri 1.4 g
Bjelančevine 9.6 g
Sol 10.01 g
Zemlja podrijetla: Japan.