Alga Wakame Muso – 50 g

Značajke

Bio certificirano

SKU: 7838

11.51

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 0
Available: 2

Wakame su alge tamno zelene boje i blagog morskog mirisa. Najbolje ih je kuhati laganim začinima kako bi se otkrile njihove karakteristične osobine. Najčešći način kuhanja Wakame algi je u miso juhi, ali odlične su i za povrće kuhano na pari, salate i mnoga druga ukusna jela. Wakame je najbolje nakon namakanja u vodi dodati jelima pri kraju i ne kuhati ih predugo kako bi zadržale lijepu zelenu boju i okus.

Sastojci: sušene wakame alge (Undaria pinnatifida) iz ekološkog uzgoja. Kako se wakame alga uzgaja u moru može doći u dodir s MEKUŠCIMA, RIBAMA i ŠKOLJKAŠIMA. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml: 

Energetska vrijednost 542 kJ / 132 kcal

Masti 0.0 g..od kojih zasićene masne kiseline 0.0 g

Ugljikohidrati 1.2 g ..od kojih šećeri 0.0 g

Bjelančevine 12.0 g

Sol 19.5 g

Važno upozorenje: kombu alga prirodno je bogata jodom i prekomjerna konzumacija može izazvati zdravstvene probleme sa štitnom žlijezdom (štitnjačom). Algu konzumirati maksimalno 2 – 3 puta tjedno. Napomena: Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) preporučuje maksimalni dnevni unos od 0,6 mg joda za odraslu osobu. Preporučena maksimalna konzumacija sušene kombu alge je 5 – 6 cm / dan. Visoka količina joda može biti opasna za zdravlje, pa je od velike važnosti pridržavati se upozorenja i uputa za pripremu. Upute za pripremu: wakame alge namakati 10 – 15 minuta i baciti vodu u kojoj su se namakale. Dobro ocijediti, narezati na komadiće te dodati na kraju kuhanja juhe i kuhati na laganoj vatri 1 – 2 minute ili sirove dodati u salatu. Ako se sirove dodaju u salatu tada ih je potrebno nakratko uroniti u vrelu vodu i dobro ocijediti. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 37,0 g, kalij: 5200 mg (260% PU), kalcij: 780mg (98% PU), željezo: 2,6 mg (19% PU), magnezij: 1100 mg (293% PU), vitamin A 1670 µg (209% PU), vitamin C: 27 mg (34% PU). PU = preporučeni dnevni unos.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu, udaljeno od izvora topline.

Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 7838 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Značajke

Značajke

Bio certificirano

Wakame su alge tamno zelene boje i blagog morskog mirisa. Najbolje ih je kuhati laganim začinima kako bi se otkrile njihove karakteristične osobine. Najčešći način kuhanja Wakame algi je u miso juhi, ali odlične su i za povrće kuhano na pari, salate i mnoga druga ukusna jela. Wakame je najbolje nakon namakanja u vodi dodati jelima pri kraju i ne kuhati ih predugo kako bi zadržale lijepu zelenu boju i okus.

Sastojci: sušene wakame alge (Undaria pinnatifida) iz ekološkog uzgoja. Kako se wakame alga uzgaja u moru može doći u dodir s MEKUŠCIMA, RIBAMA i ŠKOLJKAŠIMA. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml: 

Energetska vrijednost 542 kJ / 132 kcal

Masti 0.0 g..od kojih zasićene masne kiseline 0.0 g

Ugljikohidrati 1.2 g ..od kojih šećeri 0.0 g

Bjelančevine 12.0 g

Sol 19.5 g

Važno upozorenje: kombu alga prirodno je bogata jodom i prekomjerna konzumacija može izazvati zdravstvene probleme sa štitnom žlijezdom (štitnjačom). Algu konzumirati maksimalno 2 - 3 puta tjedno. Napomena: Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) preporučuje maksimalni dnevni unos od 0,6 mg joda za odraslu osobu. Preporučena maksimalna konzumacija sušene kombu alge je 5 - 6 cm / dan. Visoka količina joda može biti opasna za zdravlje, pa je od velike važnosti pridržavati se upozorenja i uputa za pripremu. Upute za pripremu: wakame alge namakati 10 - 15 minuta i baciti vodu u kojoj su se namakale. Dobro ocijediti, narezati na komadiće te dodati na kraju kuhanja juhe i kuhati na laganoj vatri 1 – 2 minute ili sirove dodati u salatu. Ako se sirove dodaju u salatu tada ih je potrebno nakratko uroniti u vrelu vodu i dobro ocijediti. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 37,0 g, kalij: 5200 mg (260% PU), kalcij: 780mg (98% PU), željezo: 2,6 mg (19% PU), magnezij: 1100 mg (293% PU), vitamin A 1670 µg (209% PU), vitamin C: 27 mg (34% PU). PU = preporučeni dnevni unos.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu, udaljeno od izvora topline.

Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži.