Alga Wakame Muso – 50 g
€11.51
Wakame su alge tamno zelene boje i blagog morskog mirisa. Najbolje ih je kuhati laganim začinima kako bi se otkrile njihove karakteristične osobine. Najčešći način kuhanja Wakame algi je u miso juhi, ali odlične su i za povrće kuhano na pari, salate i mnoga druga ukusna jela. Wakame je najbolje nakon namakanja u vodi dodati jelima pri kraju i ne kuhati ih predugo kako bi zadržale lijepu zelenu boju i okus.
Sastojci: sušene wakame alge (Undaria pinnatifida) iz ekološkog uzgoja. Kako se wakame alga uzgaja u moru može doći u dodir s MEKUŠCIMA, RIBAMA i ŠKOLJKAŠIMA. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 542 kJ / 132 kcal
Masti 0.0 g..od kojih zasićene masne kiseline 0.0 g
Ugljikohidrati 1.2 g ..od kojih šećeri 0.0 g
Bjelančevine 12.0 g
Sol 19.5 g
Važno upozorenje: kombu alga prirodno je bogata jodom i prekomjerna konzumacija može izazvati zdravstvene probleme sa štitnom žlijezdom (štitnjačom). Algu konzumirati maksimalno 2 – 3 puta tjedno. Napomena: Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) preporučuje maksimalni dnevni unos od 0,6 mg joda za odraslu osobu. Preporučena maksimalna konzumacija sušene kombu alge je 5 – 6 cm / dan. Visoka količina joda može biti opasna za zdravlje, pa je od velike važnosti pridržavati se upozorenja i uputa za pripremu. Upute za pripremu: wakame alge namakati 10 – 15 minuta i baciti vodu u kojoj su se namakale. Dobro ocijediti, narezati na komadiće te dodati na kraju kuhanja juhe i kuhati na laganoj vatri 1 – 2 minute ili sirove dodati u salatu. Ako se sirove dodaju u salatu tada ih je potrebno nakratko uroniti u vrelu vodu i dobro ocijediti. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 37,0 g, kalij: 5200 mg (260% PU), kalcij: 780mg (98% PU), željezo: 2,6 mg (19% PU), magnezij: 1100 mg (293% PU), vitamin A 1670 µg (209% PU), vitamin C: 27 mg (34% PU). PU = preporučeni dnevni unos.
Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu, udaljeno od izvora topline.
Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži.
Značajke
Značajke | Bio certificirano |
---|
Wakame su alge tamno zelene boje i blagog morskog mirisa. Najbolje ih je kuhati laganim začinima kako bi se otkrile njihove karakteristične osobine. Najčešći način kuhanja Wakame algi je u miso juhi, ali odlične su i za povrće kuhano na pari, salate i mnoga druga ukusna jela. Wakame je najbolje nakon namakanja u vodi dodati jelima pri kraju i ne kuhati ih predugo kako bi zadržale lijepu zelenu boju i okus.
Sastojci: sušene wakame alge (Undaria pinnatifida) iz ekološkog uzgoja. Kako se wakame alga uzgaja u moru može doći u dodir s MEKUŠCIMA, RIBAMA i ŠKOLJKAŠIMA. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 542 kJ / 132 kcal
Masti 0.0 g..od kojih zasićene masne kiseline 0.0 g
Ugljikohidrati 1.2 g ..od kojih šećeri 0.0 g
Bjelančevine 12.0 g
Sol 19.5 g
Važno upozorenje: kombu alga prirodno je bogata jodom i prekomjerna konzumacija može izazvati zdravstvene probleme sa štitnom žlijezdom (štitnjačom). Algu konzumirati maksimalno 2 - 3 puta tjedno. Napomena: Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) preporučuje maksimalni dnevni unos od 0,6 mg joda za odraslu osobu. Preporučena maksimalna konzumacija sušene kombu alge je 5 - 6 cm / dan. Visoka količina joda može biti opasna za zdravlje, pa je od velike važnosti pridržavati se upozorenja i uputa za pripremu. Upute za pripremu: wakame alge namakati 10 - 15 minuta i baciti vodu u kojoj su se namakale. Dobro ocijediti, narezati na komadiće te dodati na kraju kuhanja juhe i kuhati na laganoj vatri 1 – 2 minute ili sirove dodati u salatu. Ako se sirove dodaju u salatu tada ih je potrebno nakratko uroniti u vrelu vodu i dobro ocijediti. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 37,0 g, kalij: 5200 mg (260% PU), kalcij: 780mg (98% PU), željezo: 2,6 mg (19% PU), magnezij: 1100 mg (293% PU), vitamin A 1670 µg (209% PU), vitamin C: 27 mg (34% PU). PU = preporučeni dnevni unos.
Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu, udaljeno od izvora topline.
Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži.