Aru prah Soul Food bio – 250 g

SKU: 9712

3.23

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 2
Available: 9

Naziv: Aru prah

Sastojci: Aru prah iz ekološkog uzgoja

Neto količina: 250g

Uzgojeno izvan EU. Zemlja podrijetla: Indija

HR-EKO-07

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži

Uvijeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu

Stavlja na tržište RH: Šakti ko d.o.o., Okićka lijevi odv.8, Samobor

 

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g

Energetska vrijednost: 1495 kJ/ 357 kcal

Masti: 01,1 g

  • od kojih zasićene 0,0 g

Ugljikohidrati: 85,0 g

  • od kojih šećeri: 0,0 g

Bjelančevine: 0,3 g

Sol: 0,1 g

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 9712 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Opis

Aru prah (Arrowroot prah) je bijeli prah bez okusa, koji se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i druge hrane. Prašak se sastoji od škroba izvađenog iz različitih tropskih gomolja poput aroowroota (streličastog korijena) biljke i manioke. Aru prah ima dva puta veću moć zgušnjavanja od pšeničnog brašna pri čemu ne sadrži gluten i proteine. Za razliku od kukuruznog škroba, aru prah stvara savršenu gustoću i ne razgrađuje se u kombinaciji s kiselim sastojcima poput voćnog soka. Aru prah je također otporan na smrzavanje dok su mješavine s kukuruznim škrobom sklone razbijanju nakon smrzavanja i odmrzavanja

Uporaba: (Arrowroot prah) je bijeli prah bez okusa, koji se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i druge hrane.

Budući da je otporan na različite kisele sastojke, sjajan je za zgušnjavanje voćnih gelova i umaka. Također je odličan za izrađivanje domaćeg sladoleda jer ometa stvaranje velikih ledenih kristala i nije zahvaćen smrzavanjem.

Iako je dobar za sladoled, ne preporučuje se za korištenje s drugim mliječnim proizvodima jer može proizvesti nepoželjnu teksturu. Što se tiče druge upotrebe, sličan je kukuruznom škrobu jer se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i slične druge hrane.

Baš kao i kukuruzni škrob, aru prah se treba kombinirati s vodom sobne temperature kako bi se stvorila kaša prije dodavanja vruće tekućine. Dodavanje vruće tekućine će uzrokovati bubrenje molekula.

Naziv: Aru prah

Sastojci: Aru prah iz ekološkog uzgoja

Neto količina: 250g

Uzgojeno izvan EU. Zemlja podrijetla: Indija

HR-EKO-07

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži

Uvijeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu

Stavlja na tržište RH: Šakti ko d.o.o., Okićka lijevi odv.8, Samobor

 

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g

Energetska vrijednost: 1495 kJ/ 357 kcal

Masti: 01,1 g

  • od kojih zasićene 0,0 g

Ugljikohidrati: 85,0 g

  • od kojih šećeri: 0,0 g

Bjelančevine: 0,3 g

Sol: 0,1 g