Bademovo ulje hladno prešano eko Grana – 100 ml
€4.55
Bademovo ulje se dobiva ekstrakcijom iz suhih plodova badema, a jedno je od najstabilnijih biljnih ulja, bogate arome i ljekovitih sastojaka dugog trajanja. Slatki bademi vrsta su koja se obično jede i koristi u proizvodnji hrane, ulja i kozmetike. Za gorke se bademe vjeruje da imaju ljekovita svojstva, no kod njih je potreban oprez u samoj proizvodnji zbog visoke razine amigdalina.
Dobro je poznato da su bademi prave male riznice zdravlja – tako maleni, a tako moćni! Takvu reputaciju nose sasvim opravdano i to radi niza nutrijenata koje sadrže – zdravih masnoća, proteina, vlakana, fitonutrijenata, vitamina i minerala – i koji ih stavljaju na vrh liste čuvara zdravlja srca, ali i zdravlja općenito.
Visokokvalitetno ulje badema izvrstan gurmanski dodatak različitim jelima i odličan izvor vitamina E. Pokazao se kao jako dobar emolijens za omekšavanje i regeneriranje kože i vlasišta. Tradicionalno se koristilo kod raznih ekcema, psorijaze, te suhe i upaljene kože. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E stoga je odličan izbor i za dermalnu i oralnu upotrebu. Omekašva i poboljšava strukturu kože i njen tonus, a zbog svojih antibakterijskih svojstava i bogatstvom vitamina A kojeg sadrži, može se koristiti i u tretiranju akni. Visoka koncentracija vitamina E pomaže u tretiranju oštećenja nastalih pretjeranih sunčanjem, smanjuje znakove starenja te zacjeljuje ožiljke. Također, odlično je sredstvo za uklanjanje šminke.
Ono što je još bitno i karakteristično, bademovo ulje vrlo rijetko izaziva alergije, stoga se može koristiti i za njegu dječje kože. Isto tako, osigurava elastičnost pa se stoga vrlo često koristi u trudnoći za prevenciju nastanka strija i celulita, ali i bora.
Prehrambene aplikacije / prijedlog u receptima;
Bademovo ulje se može koristiti za pripremu hladnih salata, toplih juha i umaka.
Može se koristiti kao emulgator u različitim namazima od povrća, začiniti hladne složence od povrća i dodati u jutarnje žitne/ zobene kaše, dodati u smoothije, kapati na salate, dodati u kruh umjesto npr.maslinovog ulja (2 žlice), pogodno za izradu kolača i keksa umjesto klasičnog ulja.
Blagotovorno djeluje kod:
-ubrzava probavu
-snižava kolesterol
-pruža anti-age učinak i hidratizira kožu
-smanjuje upale i iritacije na koži
-jača imunološki sustav
-opušta umorne mišiće
-poboljšava intelektualne sposobnosti
-ima sposobnost čišćenja jetre
Upotreba: 1-3 žlice dnevno, samostalno ili u jelu
Obavijesti me čim stigne!
Značajke
Brend | Grana |
---|
Bademovo ulje se dobiva ekstrakcijom iz suhih plodova badema, a jedno je od najstabilnijih biljnih ulja, bogate arome i ljekovitih sastojaka dugog trajanja. Slatki bademi vrsta su koja se obično jede i koristi u proizvodnji hrane, ulja i kozmetike. Za gorke se bademe vjeruje da imaju ljekovita svojstva, no kod njih je potreban oprez u samoj proizvodnji zbog visoke razine amigdalina.
Dobro je poznato da su bademi prave male riznice zdravlja – tako maleni, a tako moćni! Takvu reputaciju nose sasvim opravdano i to radi niza nutrijenata koje sadrže – zdravih masnoća, proteina, vlakana, fitonutrijenata, vitamina i minerala – i koji ih stavljaju na vrh liste čuvara zdravlja srca, ali i zdravlja općenito.
Visokokvalitetno ulje badema izvrstan gurmanski dodatak različitim jelima i odličan izvor vitamina E. Pokazao se kao jako dobar emolijens za omekšavanje i regeneriranje kože i vlasišta. Tradicionalno se koristilo kod raznih ekcema, psorijaze, te suhe i upaljene kože. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E stoga je odličan izbor i za dermalnu i oralnu upotrebu. Omekašva i poboljšava strukturu kože i njen tonus, a zbog svojih antibakterijskih svojstava i bogatstvom vitamina A kojeg sadrži, može se koristiti i u tretiranju akni. Visoka koncentracija vitamina E pomaže u tretiranju oštećenja nastalih pretjeranih sunčanjem, smanjuje znakove starenja te zacjeljuje ožiljke. Također, odlično je sredstvo za uklanjanje šminke.
Ono što je još bitno i karakteristično, bademovo ulje vrlo rijetko izaziva alergije, stoga se može koristiti i za njegu dječje kože. Isto tako, osigurava elastičnost pa se stoga vrlo često koristi u trudnoći za prevenciju nastanka strija i celulita, ali i bora.
Prehrambene aplikacije / prijedlog u receptima;
Bademovo ulje se može koristiti za pripremu hladnih salata, toplih juha i umaka.
Može se koristiti kao emulgator u različitim namazima od povrća, začiniti hladne složence od povrća i dodati u jutarnje žitne/ zobene kaše, dodati u smoothije, kapati na salate, dodati u kruh umjesto npr.maslinovog ulja (2 žlice), pogodno za izradu kolača i keksa umjesto klasičnog ulja.
Blagotovorno djeluje kod:
-ubrzava probavu
-snižava kolesterol
-pruža anti-age učinak i hidratizira kožu
-smanjuje upale i iritacije na koži
-jača imunološki sustav
-opušta umorne mišiće
-poboljšava intelektualne sposobnosti
-ima sposobnost čišćenja jetre
Upotreba: 1-3 žlice dnevno, samostalno ili u jelu