Bezglutenska smjesa za crni kruh Bauckhof – organska 500g
€4.24
Sastojci: rižino brašno* od cjelovitog zrna* 36%, sjemenke suncokreta* 25%, lanene sjemenke* 17% (lanene sjemenke* mljevene, lanene sjemenke* cijele), kukuruzni škrob*, heljdino kiselo tijesto* (heljdino brašno*), kamena sol, rižin sirup u prahu *, karamela u prahu*, maltodekstrin*, zgušnjivač: guar guma*
*iz kontroliranog organskog uzgoja.
Nutritivna vrijednost (na 100g):
Energetska vrijednost: 1785 kJ / 427 kcal
Mast: 19 g
…od kojih zasićene masne kiseline: 2,3 g
Ugljikohidrati: 46 g
…od kojih šećer: 1,4 g
Vlakna: 7,4 g
Proteini: 13 g
Sol: 2 g
Zemlja porijekla: Njemačka.
Proizvođač: Bauckhof Mühle Rosche Bauck GmbH Duhenweitz 4 29571 Rosche.
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr
Napomena: Može sadržavati tragove ljuske i proizvoda od orašastih plodova, uključujući bademe, lješnjake, orahe, indijske oraščiće i druge. Također, može sadržavati tragove senfa i njegovih derivata, tragove sjemenki sezama i proizvoda od sezama, kao i tragove soje i njenih derivata.
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.
Način čuvanja: Na suhom i hladnom mjestu.
*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.
Opis
Ako ste ljubitelj domaćeg crnog kruha, ali vam gluten ne prija, onda bi ova Bauckhof smjesa mogla biti izvrstan izbor za vas! Sve što vam je potrebno da ga napravite su voda i kvasac, ostatak posla obavlja vaša pećnica. Za kratko vrijeme vaš će dom zamirisati na izdašan, svježe pečeni kruh punog i aromatičnog okusa.
Ono što ovu smjesu čini posebnom je više od 40% visokokvalitetnih sjemenki, uključujući sjemenke suncokreta te kombinacija cijelih i mljevenih lanenih sjemenki koje daju posebnu teksturu i dodatnu hranjivost. Integralno rižino brašno, koje je i osnova, osigurava karakterističnu konzistenciju i potpuno bezglutenski sastav, dok kiselo tijesto od heljde doprinosi prepoznatljivom okusu crnog kruha.
Kvaliteta bez glutena je zajamčena jer se proizvod dobiva pažljivim procesom mljevenja u posebnim Bauckhof pogonima, nakon čega se svaka serija detaljno analizira u njihovom laboratoriju. To znači da svi oni koji su osjetljivi na gluten mogu uživati u domaćem kruhu bez brige.
Smjesa ima i certifikat Njemačkog društva za celijakiju, koji dodatno potvrđuje njezinu sigurnost. Međutim, to nije njezina jedina prednost. Potpuno je organskog i čistog podrijetla, ne sadrži laktozu, soju ni životinjske sastojke, te je pogodna za vegane i vegetarijance.
Uz Bauckhof mješavinu za pripremu crnog kruha, možete uživati u hrskavom i izdašnom domaćem kruhu, savršenom za razne prilike!
Značajke
Kod | 613416 |
---|---|
Značajke | Bio certificirano, Bez glutena, Bez laktoze, Vegan |
Brend | Bauckhof |
Priprema za cca 750g kruha:
Pomiješajte sadržaj pakiranja i jednu vrećicu suhog kvasca. Dodati 350 ml vode (za svježi kvasac: pola kockice kvasca otopiti u mlakoj vodi). Smjesu miješajte mikserom 5 minuta. Stavite tijesto u nauljeni kalup i premažite ga uljem. Pokrijte folijom i ostavite 15 minuta na toplom mjestu. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 225°C i pecite cca 50 minuta.
Od ove mješavine možete napraviti i bezglutenske krekere od crnog kruha, a evo i recepta.
Sastojci:
- 1 vrećica Bauckhof organske smjese za crni kruh (500g)
- 1 vrećica suhog kvasca
- 350 ml mlake vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica krupne morske soli
Pomiješajte Bauckhof smjesu za crni kruh sa suhim kvascem. Dodajte 350 ml mlake vode i sve dobro promiješajte. Pripremite i ispecite kruh prema uputama na pakiranju. Za najbolje rezultate preporučuje se ostaviti gotov kruh da odstoji jedan dan.
Ohlađeni i odstajali kruh narežite na jednake šnite. Svaku tanko premažite maslinovim uljem i pospite krupnom morskom soli. Zagrijte pećnicu na 160°C s funkcijom pečenja gore/dolje. Pecite u pećnici 8-12 minuta, ovisno o debljini šnita, dok ne postanu hrskave.
Krekeri su izvrsni za posluživanje uz umake od povrća, namaze ili krem sireve.
Sastojci: rižino brašno* od cjelovitog zrna* 36%, sjemenke suncokreta* 25%, lanene sjemenke* 17% (lanene sjemenke* mljevene, lanene sjemenke* cijele), kukuruzni škrob*, heljdino kiselo tijesto* (heljdino brašno*), kamena sol, rižin sirup u prahu *, karamela u prahu*, maltodekstrin*, zgušnjivač: guar guma*
*iz kontroliranog organskog uzgoja.
Nutritivna vrijednost (na 100g):
Energetska vrijednost: 1785 kJ / 427 kcal
Mast: 19 g
…od kojih zasićene masne kiseline: 2,3 g
Ugljikohidrati: 46 g
…od kojih šećer: 1,4 g
Vlakna: 7,4 g
Proteini: 13 g
Sol: 2 g
Zemlja porijekla: Njemačka.
Proizvođač: Bauckhof Mühle Rosche Bauck GmbH Duhenweitz 4 29571 Rosche.
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr
Napomena: Može sadržavati tragove ljuske i proizvoda od orašastih plodova, uključujući bademe, lješnjake, orahe, indijske oraščiće i druge. Također, može sadržavati tragove senfa i njegovih derivata, tragove sjemenki sezama i proizvoda od sezama, kao i tragove soje i njenih derivata.
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.
Način čuvanja: Na suhom i hladnom mjestu.
*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.