Biljno ulje buriti Oshadhi – 30 ml

Kod

6656-30

SKU: 2858

14.90

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 1
Available: 4

Buriti je drvo palme rasprostranjeno u šumama Amazone. Stanovnici ga smatraju svetim drvetom (zovu ga i “drvo života” jer koristi sve dijelove buritija u proizvodnji (stablo, lišće, plodove).

Ulje plodova buritija prije svega koriste za zaštitu od sunca i liječenje ozljeda kože nastale zbog pretjeranog izlaganja UV zrakama.

Ulje buritija ima značajni udio karotenoida (kao primjer, beta-karotena sadrži 5 puta više od mrkve), koji djeluju kao antioksidansi te štite od utjecaja UV zraka. Također, ulje buritija apsorbira dobar dio UV spektra, pa se može koristiti u pripravcima za sunčanje. Isto tako, ono eliminira utjecaj slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenja i starenje kože. I još, ukoliko se ulje buritija koristi u njezi kože nakon sunčanja, koža će dulje zadržati brončanu boju.

Ulje buritija se prvenstveno koristi u pripravcima za sunčanje (zbog sposobnosti apsorpcije UV zraka), ali ima i vrlo značajnu ulogu u njezi i regeneraciji umorne kože bez tonusa. Povećava elastičnost kože i djeluje protiv bora. U pripravcima nakon sunčanja oporavlja stanice oštećene UV zrakama, te pomaže kod crvenila i izgorene kože.

Ulje je jarko crveno-narančaste boje, te ga je potrebno miješati s drugim biljnim uljima kako ne bi obojalo kožu ili odjeću. Koncentracije se kreću od 1%-10%.

Napomena: Kod prirodne kozmetike koja se manufakturno izrađuje u malim serijama, nije moguće izmjeriti ili garantirati jačinu zaštite proizvoda (SPF faktor). Preporučamo da takve proizvode koristite oprezno i da strogo poštujete klasična pravila o izlaganju suncu.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,99 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Opis

Biljno ulje buriti je proizvod koji je popularan zbog svojih antioksidativnih svojstava i visokog udjela karotenoida. Ovo ulje se tradicionalno koristi za zaštitu kože od štetnih UV zraka te za regeneraciju i njegu kože. Postoje različiti načini korištenja ulja buritija. Prije svega, može se koristiti kao prirodna zaštita od sunca zahvaljujući svojoj sposobnosti apsorpcije UV zraka. Također, može se koristiti u pripravcima za sunčanje ili nakon sunčanja kako bi se koža oporavila od štetnih utjecaja sunčevih zraka. Osim toga, ulje buritija može se koristiti u svakodnevnoj njezi kože za povećanje elastičnosti i smanjenje bora. Ulje buritija je intenzivno crveno-narančaste boje, stoga se preporučuje miješanje s drugim biljnim uljima kako bi se izbjeglo obojenje kože ili odjeće. Preporučene koncentracije kretat će se od 1% do 10% kako bi se postigla optimalna njega kože. Uživajte u blagodatima ovog prirodnog proizvoda koji će vam pomoći u očuvanju zdrave i njegovane kože!

Značajke

Kod

6656-30

Buriti je drvo palme rasprostranjeno u šumama Amazone. Stanovnici ga smatraju svetim drvetom (zovu ga i "drvo života" jer koristi sve dijelove buritija u proizvodnji (stablo, lišće, plodove).

Ulje plodova buritija prije svega koriste za zaštitu od sunca i liječenje ozljeda kože nastale zbog pretjeranog izlaganja UV zrakama.

Ulje buritija ima značajni udio karotenoida (kao primjer, beta-karotena sadrži 5 puta više od mrkve), koji djeluju kao antioksidansi te štite od utjecaja UV zraka. Također, ulje buritija apsorbira dobar dio UV spektra, pa se može koristiti u pripravcima za sunčanje. Isto tako, ono eliminira utjecaj slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenja i starenje kože. I još, ukoliko se ulje buritija koristi u njezi kože nakon sunčanja, koža će dulje zadržati brončanu boju.

Ulje buritija se prvenstveno koristi u pripravcima za sunčanje (zbog sposobnosti apsorpcije UV zraka), ali ima i vrlo značajnu ulogu u njezi i regeneraciji umorne kože bez tonusa. Povećava elastičnost kože i djeluje protiv bora. U pripravcima nakon sunčanja oporavlja stanice oštećene UV zrakama, te pomaže kod crvenila i izgorene kože.

Ulje je jarko crveno-narančaste boje, te ga je potrebno miješati s drugim biljnim uljima kako ne bi obojalo kožu ili odjeću. Koncentracije se kreću od 1%-10%.

Napomena: Kod prirodne kozmetike koja se manufakturno izrađuje u malim serijama, nije moguće izmjeriti ili garantirati jačinu zaštite proizvoda (SPF faktor). Preporučamo da takve proizvode koristite oprezno i da strogo poštujete klasična pravila o izlaganju suncu.