Bučino ulje hladno prešano 250 ml Grana
€9.39
Vrsta: Cucurbita pepo, Porodica: Cucurbitaceae
Zemlja porijekla: Hrvatska
Sastav: 100 % bučino ulje od sjemenki golica
Dobivanje: hladnim prešanjem sjemenki bundeve
Namjena: visoko kvalitetno food grade ulje, za oralnu i dermalnu upotrebu
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Energetsko / nutritivna vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija 3406 kJ / 829 kcal
Masti 100 g
od kojih zasićene masne kiseline 85 g
od kojih zasićene masne kiseline 15 g
Sol 0 g
Opis
Hladno prešana bezglutenska ulja GRANA su optimalno rješenje za oralnu i dermalnu primjenu. Našom tehnologijom hladnog tješnjenja, ulja zadržavaju sve svoje vrijedne sastojke, uključujući jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamine, lecitine, flavonoide, arome i proteine. Njihovo djelovanje obuhvaća cijeli organizam. Većina ulja, osim ulja crnog kima, dolazi iz lokalnog podrijetla i svježe su proizvedena u manjim serijama. Bučino Ulje: Bučino ulje ima izvanredan hranjiv sastav, ovisno o načinu dobivanja, razlikuje se i boja ulja. Hladno prešano ulje ima zelenkastu boju, dok toploprešano ulje može biti crvenkaste do tamne boje. Ključne karakteristike:- Bogato nutritivnim sastojcima: Sadrži ugljikohidrate, minerale, bjelančevine, nezasićene masne kiseline, omega-6 i omega-9 kiseline, željezo, mangan, magnezij, bakar, cink, selen te vitamine C, E, D, K i B.
- Izvor triptofana: Triptofan doprinosi normalnoj funkciji spavanja.
- Širok raspon masnih kiselina: Sadrži palmitinsku (16:0) i stearinsku (18:0) masnu kiselinu te oleinsku i linolnu masnu kiselinu.
- Hladna jela: Idealan za pripremu hladnih salata, umaka i preljeva.
- Topla jela: Može se koristiti u toplim juhama i umacima.
- Deserti: Prava poslastica u kombinaciji sa sladoledom, kolačima, palačinkama i voćnim salatama.
- Ljetni obroci: Kombinirajte ga s kozjim sirom, kruhom i salatom za osvježavajući ljetni obrok.
Značajke
Brend | Grana |
---|---|
Značajke | Hrvatski proizvod |
Upotreba: 1-3 žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.
Bučino ulje je sigurno ako se koristi u primjerenim količinama. Svakako se preporučuje čisto bučino ulje (hladno prešano), budući da se zagrijavanjem i toplinskim procesima obrade stvaraju potencijalno štetni spojevi.
Bučino ulje najviše se koristi u hladnim jelima, kao preljev za salate, dodatak juhama, namazima , povrću, ali se koristi i kod priprema deserata i sladoleda.
Vrsta: Cucurbita pepo, Porodica: Cucurbitaceae
Zemlja porijekla: Hrvatska
Sastav: 100 % bučino ulje od sjemenki golica
Dobivanje: hladnim prešanjem sjemenki bundeve
Namjena: visoko kvalitetno food grade ulje, za oralnu i dermalnu upotrebu
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Energetsko / nutritivna vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija 3406 kJ / 829 kcal
Masti 100 g
od kojih zasićene masne kiseline 85 g
od kojih zasićene masne kiseline 15 g
Sol 0 g