Cimet čaj cejlonski Sonnentor – 40 g
€3.18
Cejlonski cimet (Cinnamomum verum) ili pravi cimet se dobiva iz kore cimetovca, koji pronalazimo u Šri Lanci. Jedna je od najdragocjenijih namirnica. Spominje se i u Bibliji kao jedan od 3 temeljna začina koje je Mojsije koristio za ulje za sveto pomazanje.
Cejlonski cimet je dobar izvor ugljikohidrata, proteina, dijetetskih vlakana i minerala (mangan, kalcij, željezo, bakar, cink) i sadrži niz vitamina (C,K B2, B6). Bogat je antioksidansima i fenolima koji su nezamjenjivi u borbi protiv infekcija. Drevna kineska medicina ga koristi za liječenje prehlade, glavobolje, mučnine i opće slabosti. Ovaj začin može pomoći kod gastritisa, dijabetesa, povišenog kolesterola, gljivičnih i bakterijskih infekcija. Cejlonski cimet pomaže sniziti razinu šećera u krvi kod osoba s dijabetesom tipa 1 i 2.
Cejlonski cimet štiti od Alzheimerove bolesti, zaustavlja napredak multiple skleroze. Zbog svoje arome je jedan od najkorištenijih sastojaka u kulinarstvu.
Neto: 40 g
Sastojci: cejlonski cimet
Nutritivna vrijednost na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 1137 kJ/ 272 kcal,
masnoće 3,2 g (od kojih zasićene 0,88 g);
ugljikohidrati: 56 g (od kojih šećeri 55,4 g);
bjelančevine 3,9 g,
sol 0,07 g,
vlakna 24,35 g
Zemlja porijekla: Austrija AT-O-02-BIO
Držati na suhom i hladnom mjestu. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na proizvodu
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr.
Značajke
Kod | 578722 |
---|---|
Značajke | Bio certificirano |
Brend |
Cejlonski cimet (Cinnamomum verum) ili pravi cimet se dobiva iz kore cimetovca, koji pronalazimo u Šri Lanci. Jedna je od najdragocjenijih namirnica. Spominje se i u Bibliji kao jedan od 3 temeljna začina koje je Mojsije koristio za ulje za sveto pomazanje.
Cejlonski cimet je dobar izvor ugljikohidrata, proteina, dijetetskih vlakana i minerala (mangan, kalcij, željezo, bakar, cink) i sadrži niz vitamina (C,K B2, B6). Bogat je antioksidansima i fenolima koji su nezamjenjivi u borbi protiv infekcija. Drevna kineska medicina ga koristi za liječenje prehlade, glavobolje, mučnine i opće slabosti. Ovaj začin može pomoći kod gastritisa, dijabetesa, povišenog kolesterola, gljivičnih i bakterijskih infekcija. Cejlonski cimet pomaže sniziti razinu šećera u krvi kod osoba s dijabetesom tipa 1 i 2.
Cejlonski cimet štiti od Alzheimerove bolesti, zaustavlja napredak multiple skleroze. Zbog svoje arome je jedan od najkorištenijih sastojaka u kulinarstvu.
Neto: 40 g
Sastojci: cejlonski cimet
Nutritivna vrijednost na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 1137 kJ/ 272 kcal,
masnoće 3,2 g (od kojih zasićene 0,88 g);
ugljikohidrati: 56 g (od kojih šećeri 55,4 g);
bjelančevine 3,9 g,
sol 0,07 g,
vlakna 24,35 g
Zemlja porijekla: Austrija AT-O-02-BIO
Držati na suhom i hladnom mjestu. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na proizvodu
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr.