Eterično ulje Ho Oshadhi – 10 ml

SKU: 902

9.90

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 0
Available: 8

Eterično ulje ho (lat. Cinnamomum camphora linalol, naziva se još i kamforovac linalol, bois de Shiu, Ho-Sho, japanski lovor) zamjenjuje eterično ulje ružinog drveta po djelovanju, indikacijama i mirisu. Često ga se opisuje kao „blizanac“ ružinog drveta, premda je zapravo ista vrsta kao poznata ravensara.

Obzirom da se eterično ulje ružinog drveta nalazi na popisu ugroženih vrsta CITES (the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora), cijena tog ulja je drastično porasla zbog ograničene količine koja se zakonski može destilirati i distribuirati. Tako je sada ružino drvo ulje rezervirano samo za aromaterapijske sladokusce i profesionalce, a ukoliko želite djelovanje i miris ružinog drveta po daleko povoljnijoj cijeni, odaberite ulje ho.

Eterično ulje drveta ho odlikuje visoka učinkovitost, a istovremeno blagosti, te je naročito prikladno za djecu. Odličan je izbor za tretiranje raznih infekcija (primarno bakterijskih i virusnih). Naročito je učinkovit kod respiratornih problema poput gripe i bronhitisa, te kod poteškoća mokraćnog sustava.

U kozmetici, ho se koristi za sprečavanje i smanjivanje bora, za osjetljivu i nadraženu kožu, za zrelu kožu, ali i za njegu problematične kože s prištićima (antibakterijsko djelovanje). Regenerira i učvršćuje kožu.

Umirujućeg djelovanje, ovo ulje se može koristiti u masažama ili inhalacijski kod povećanog stresa, napetosti, nesanice, te umora izazvanog stresom.

Za izradu parfema, ili proizvoda za njegu u kojima je bitno ostvariti parfemsku komponentu, ulje drveta ho ponovno može zamijeniti eterično ulje ružinog drveta zbog vrlo sličnog mirisa. Miris ulja ho doduše nije toliko kompleksan i nijansiran kao onaj od ružinog drveta, te je manje pikantan, ali to daje ukupan dojam „mekoće“ i blagosti kada se nanese na kožu.

Napomena: korištenje tijekom prvog tromjesečja trudnoće uz oprez.

Uzgoj: wild

Zemlja podrijetla: Kina

Način dobivanja: destilacija vodenom parom drva

Glavne kemijske sastavnice: linalol, cis- & trans-linalol-oksid, kamfor, gama-terpinen, mircen

Proizvod je u EU registriran kao prirodni začinski ekstrakt za hranu.

Djelovanje: antibakterijsko, protuvirusno, protugljivično i antiparazitno djelovanje, ojačava imunološki sustav, mišićni tonik, djelovanje protiv bora, adstringent, regenerira kožu, umirujuće, blagi afrodizijak, blagi analgetik, podiže energiju

Indikacije: respiratorni problemi (naročito kod beba i djece): gripa, bronhitis…, genitalno-urološke infekcije (cistitis, vaginitis…), gljivične infekcije, depresija, stres, anksioznost, umor izazvan stresom, bore, akne, ožiljci, izrada parfema

Važno: Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, sugeriramo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog kemijskog sastava.

Eterična ulja u RH nisu i ne mogu biti registrirana kao dodaci prehrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima). Molimo nemojte piti eterična ulja.

Eterična ulja spadaju između ostalog i pod zakon o kemikalijama, te na sebi MORAJU imati piktograme opasnosti. Hoće li ili neće imati oznake ovisi o konkretnom ulju (njegovim prirodnim sastavnicama), a ne brendu. Brendovi koji ne ističu navedene piktograme krše zakonske propise.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 902 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,99 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Opis

Eterično ulje ho je popularan proizvod zbog svog sličnog djelovanja i mirisa kao eterično ulje ružinog drveta, ali po dostupnijoj cijeni. Ovo ulje je nježno, ali visoko učinkovito te se koristi za tretiranje raznih infekcija, u kozmetici za njegu kože i sprječavanje bora te za izradu parfema zbog svog karakterističnog mirisa. Može se koristiti u masažama za smanjenje stresa ili inhalacijom kod nesanice. Za upotrebu, preporučuje se razrjeđivanje u biljnom ulju prije nanošenja na kožu. Ovo ulje se može koristiti kod respiratornih problema, infekcija, problema s kožom te kao sredstvo za umirenje i opuštanje. Važno je napomenuti da se ne preporučuje korištenje tijekom prvog tromjesečja trudnoće te da se individualne reakcije mogu javiti kod bilo kojeg sastojka, pa se savjetuje oprez. Proizvod se dobiva destilacijom vodenom parom drva iz divljih uzgoja te je registriran kao prirodni začinski ekstrakt za hranu u EU. Ne preporučuje se oralna konzumacija eteričnih ulja.

Eterično ulje ho (lat. Cinnamomum camphora linalol, naziva se još i kamforovac linalol, bois de Shiu, Ho-Sho, japanski lovor) zamjenjuje eterično ulje ružinog drveta po djelovanju, indikacijama i mirisu. Često ga se opisuje kao „blizanac“ ružinog drveta, premda je zapravo ista vrsta kao poznata ravensara.

Obzirom da se eterično ulje ružinog drveta nalazi na popisu ugroženih vrsta CITES (the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora), cijena tog ulja je drastično porasla zbog ograničene količine koja se zakonski može destilirati i distribuirati. Tako je sada ružino drvo ulje rezervirano samo za aromaterapijske sladokusce i profesionalce, a ukoliko želite djelovanje i miris ružinog drveta po daleko povoljnijoj cijeni, odaberite ulje ho.

Eterično ulje drveta ho odlikuje visoka učinkovitost, a istovremeno blagosti, te je naročito prikladno za djecu. Odličan je izbor za tretiranje raznih infekcija (primarno bakterijskih i virusnih). Naročito je učinkovit kod respiratornih problema poput gripe i bronhitisa, te kod poteškoća mokraćnog sustava.

U kozmetici, ho se koristi za sprečavanje i smanjivanje bora, za osjetljivu i nadraženu kožu, za zrelu kožu, ali i za njegu problematične kože s prištićima (antibakterijsko djelovanje). Regenerira i učvršćuje kožu.

Umirujućeg djelovanje, ovo ulje se može koristiti u masažama ili inhalacijski kod povećanog stresa, napetosti, nesanice, te umora izazvanog stresom.

Za izradu parfema, ili proizvoda za njegu u kojima je bitno ostvariti parfemsku komponentu, ulje drveta ho ponovno može zamijeniti eterično ulje ružinog drveta zbog vrlo sličnog mirisa. Miris ulja ho doduše nije toliko kompleksan i nijansiran kao onaj od ružinog drveta, te je manje pikantan, ali to daje ukupan dojam „mekoće“ i blagosti kada se nanese na kožu.

Napomena: korištenje tijekom prvog tromjesečja trudnoće uz oprez.

Uzgoj: wild

Zemlja podrijetla: Kina

Način dobivanja: destilacija vodenom parom drva

Glavne kemijske sastavnice: linalol, cis- & trans-linalol-oksid, kamfor, gama-terpinen, mircen

Proizvod je u EU registriran kao prirodni začinski ekstrakt za hranu.

Djelovanje: antibakterijsko, protuvirusno, protugljivično i antiparazitno djelovanje, ojačava imunološki sustav, mišićni tonik, djelovanje protiv bora, adstringent, regenerira kožu, umirujuće, blagi afrodizijak, blagi analgetik, podiže energiju

Indikacije: respiratorni problemi (naročito kod beba i djece): gripa, bronhitis..., genitalno-urološke infekcije (cistitis, vaginitis…), gljivične infekcije, depresija, stres, anksioznost, umor izazvan stresom, bore, akne, ožiljci, izrada parfema

Važno: Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, sugeriramo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog kemijskog sastava.

Eterična ulja u RH nisu i ne mogu biti registrirana kao dodaci prehrani (osim u posebnim farmaceutskim oblicima). Molimo nemojte piti eterična ulja.

Eterična ulja spadaju između ostalog i pod zakon o kemikalijama, te na sebi MORAJU imati piktograme opasnosti. Hoće li ili neće imati oznake ovisi o konkretnom ulju (njegovim prirodnim sastavnicama), a ne brendu. Brendovi koji ne ističu navedene piktograme krše zakonske propise.