Garam Masala Lebensbaum – 40 g
€3.74
Garam masala, izgovara se gah-RAHM mah-SAH-lah, mješavina je mljevenih, obično suhih začina porijeklom iz Indije. Garam je zapravo indijski za “toplo” ili “vruće”, što je savršeno budući da je garam masala poznat po tome što stvara toplinu i iznutra i izvana. Što je masala? Masala je hindski za “začin.” Koristi se za opisivanje različitih mješavina začina koje se koriste u indijskoj kuhinji. Osim Indije, ova topla mješavina začina često se koristi i u Nepalu, Pakistanu i drugim kuhinjama Južne Azije.
Tradicionalni recept sadrži crnu papriku, cimet, kardamom, klinčić, mace i kumin. Ostali uobičajeni sastojci uključuju komorač, korijander i lovorov list. Svi su pažljivo kombinirani i pomiješani za uravnotežen okus, zagrijavajući i pomalo slatkast, ali potpuno bez šećera.
Garam masala možete napraviti sušenjem začina, a zatim ih mljeti u prah, ili ga pak možete napraviti bez sušenja. Prilikom mljevenja, začini garam masale lagano se zagrijavaju dok ne puste aromu, a zatim se melju u prah koji se uglavnom koristi kao završni začin. Kada se koriste u cjelini, ti se začini nazivaju khada masala i dodaju se vrućem ulju radi oslobađanja njihovih okusa prije nego što se dodaju drugi sastojci u receptu.
Neki kažu da je garam masala podrijetlom iz sjeverne Indije, gdje su zime hladne. Ideja za curry prah, koja se počela komercijalno proizvoditi u 1780-im, vjerojatno je potaknuta ovom mješavinom začina. Garam masala također ima dugu povijest u tradicionalnoj ayurvedskoj medicini.
Neto: 40 g
Popis sastojaka: Korijander *, komorač *, kumin *, cejlonski cimet *, papar *, paprika *, kardamom *, muškatni oraščić *, lovorov list *, klinčić *. *Kontrolirani ekološki uzgoj
Zemlja porijekla: Njemačka
Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Najbolje upotrijebiti do, kodni eko broj i LOT: otisnuto na proizvodu
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr
Značajke
Značajke | Bio certificirano |
---|---|
Brend |
Garam masala, izgovara se gah-RAHM mah-SAH-lah, mješavina je mljevenih, obično suhih začina porijeklom iz Indije. Garam je zapravo indijski za "toplo" ili "vruće", što je savršeno budući da je garam masala poznat po tome što stvara toplinu i iznutra i izvana. Što je masala? Masala je hindski za "začin." Koristi se za opisivanje različitih mješavina začina koje se koriste u indijskoj kuhinji. Osim Indije, ova topla mješavina začina često se koristi i u Nepalu, Pakistanu i drugim kuhinjama Južne Azije.
Tradicionalni recept sadrži crnu papriku, cimet, kardamom, klinčić, mace i kumin. Ostali uobičajeni sastojci uključuju komorač, korijander i lovorov list. Svi su pažljivo kombinirani i pomiješani za uravnotežen okus, zagrijavajući i pomalo slatkast, ali potpuno bez šećera.
Garam masala možete napraviti sušenjem začina, a zatim ih mljeti u prah, ili ga pak možete napraviti bez sušenja. Prilikom mljevenja, začini garam masale lagano se zagrijavaju dok ne puste aromu, a zatim se melju u prah koji se uglavnom koristi kao završni začin. Kada se koriste u cjelini, ti se začini nazivaju khada masala i dodaju se vrućem ulju radi oslobađanja njihovih okusa prije nego što se dodaju drugi sastojci u receptu.
Neki kažu da je garam masala podrijetlom iz sjeverne Indije, gdje su zime hladne. Ideja za curry prah, koja se počela komercijalno proizvoditi u 1780-im, vjerojatno je potaknuta ovom mješavinom začina. Garam masala također ima dugu povijest u tradicionalnoj ayurvedskoj medicini.
Neto: 40 g
Popis sastojaka: Korijander *, komorač *, kumin *, cejlonski cimet *, papar *, paprika *, kardamom *, muškatni oraščić *, lovorov list *, klinčić *. *Kontrolirani ekološki uzgoj
Zemlja porijekla: Njemačka
Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Najbolje upotrijebiti do, kodni eko broj i LOT: otisnuto na proizvodu
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr