Heljdino bezglutensko brašno Grana – 500g

Značajke

Bez glutena, Vegan, Hrvatski proizvod

Brend

Grana

SKU: 11013

3.74

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 9
Available: 7

Sastojci: brašno dobiveno mljevenjem oljuštenog zrna heljde. 

Nutritivna vrijednost (na 100g):

Energetska vrijednost: 1467 kJ / 346 kcal

Masti: 1,7 g

..od kojih zasićene masne kiseline: 0,4 g 

Ugljikohidrati: 71 g

..od kojih šećeri: 0,3 g

Vlakna: 3,7 g

Bjelančevine: 9,8 g

Sol: < 0,01 g

Zemlja porijekla: Hrvatska.

Proizvođač: Letifico d.o.o.. Bani 77A, 10010 Zagreb www.grana.hr.

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.

Način čuvanja: Na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 11013 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Opis

Ako tražite zdravije alternative za svoju prehranu, heljdino brašno može biti izvrstan izbor. Proizvodi se od pažljivo mljevenih sjemenki heljde i prirodno ne sadrži gluten, tako da je pogodno za osobe s celijakijom ili intolerancijom na gluten, kao i sve one koji žele da im se kvalitetne namirnice nađu u njihovoj kuhinji.

Heljdino brašno prava je riznica hranjivih tvari. Bogato je manganom, magnezijem, željezom, bakrom i fosforom, a sadrži i visok udio dijetalnih vlakana koja pomažu u održavanju zdrave probave i pružaju dugotrajan osjećaj sitosti.

Flavonoidi poput rutina i kvercetina podržavaju cirkulaciju i doprinose zdravlju srca, dok nizak glikemijski indeks čini ovo brašno izvrsnim za održavanje stabilne razine energije tijekom dana. U heljdi se nalaze i proteini (lizin) visoke biološke vrijednosti, koje organizam može vrlo lako iskoristiti.

Osim što je hranjivo, heljdino brašno je vrlo svestrano. Njegov blagi, orašasti okus savršeno se uklapa u pripremu domaćeg kruha, palačinki, kolača i peciva. Možete ga koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim vrstama kako biste postigli željenu teksturu i okus.

Proizvedeno je u Hrvatskoj od strane tvrtke Grana, koja provodi strogu kontrolu i redovita testiranja u certificiranim laboratorijima, čime se jamči visokokvalitetan i siguran proizvod. Tvrtka je također posvećena očuvanju prirode kroz održive prakse.

Bez obzira pripremate li obrok za cijelu obitelj ili za sebe, heljdino bezglutensko brašno Grana donosi razliku na vašem tanjuru. Spojite zdravlje i užitak uz ovaj prirodan proizvod – isprobajte ga i otkrijte sve njegove prednosti!

Značajke

Značajke

Bez glutena, Vegan, Hrvatski proizvod

Brend

Grana

Heljdino brašno je svestran sastojak koji se koristi za pripremu raznih jela, uključujući palačinke, rezance, pite, kruh, muffine, kaše i krekere. Može biti dio slatkih i slanih recepata, a zbog orašastog okusa idealno je za kombiniranje s voćem, povrćem, mliječnim proizvodima i začinima.

Evo jednog recepta za muffine od heljde sa sirom i začinskim biljem:

Pomiješajte 200 g heljdinog brašna s jednom žličicom praška za pecivo, prstohvatom soli i malo papra. U drugoj posudi umutite dva jaja, dodajte 150 ml jogurta i 50 ml maslinovog ulja, pa sve dobro promiješajte. Suhe i tekuće sastojke sjedinite lagano miješajući dok ne dobijete glatku smjesu. U smjesu dodajte 100 g izmrvljenog sira i žlicu nasjeckanog peršina ili vlasca, a po želji možete umiješati i nasjeckane masline ili sušene rajčice za dodatni okus.

Pripremljenu smjesu ulijte u kalupe za muffine koje ste prethodno namastili ili obložili papirnatim košaricama. Ako želite, pospite vrhove sjemenkama po izboru, poput sezama ili suncokretovih sjemenki. Muffine pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju i čvrstu teksturu. Poslužite ih tople ili hladne, kao užinu, predjelo ili dodatak uz juhu ili salatu.

Sastojci: brašno dobiveno mljevenjem oljuštenog zrna heljde. 

Nutritivna vrijednost (na 100g):

Energetska vrijednost: 1467 kJ / 346 kcal

Masti: 1,7 g

..od kojih zasićene masne kiseline: 0,4 g 

Ugljikohidrati: 71 g

..od kojih šećeri: 0,3 g

Vlakna: 3,7 g

Bjelančevine: 9,8 g

Sol: < 0,01 g

Zemlja porijekla: Hrvatska.

Proizvođač: Letifico d.o.o.. Bani 77A, 10010 Zagreb www.grana.hr.

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.

Način čuvanja: Na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.