Heljdino cjelozrnato brašno bez glutena Bauckhof – organsko 500g

Brend

Bauckhof

Značajke

Bio certificirano, Bez glutena, Vegan

SKU: 9910

4.39

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 2
Available: 5

Sastojci: cjelozrnato brašno od heljde*

*iz kontroliranog organskog uzgoja.

Nutritivna vrijednost (na 100g):

Energetska vrijednost: 1486kJ / 351 kcal

Masti: 3 g 

…od kojih zasićene masne kiseline: 0,7 g

Ugljikohidrati: 66,2 g 

…od kojih šećeri: 0,9 g

Vlakna: 2,9 g 

Proteini: 13,4 g 

Sol: <0,01 g

Zemlja porijekla: Njemačka.

Proizvođač: Bauckhof Mühle Rosche Bauck GmbH Duhenweitz 4 29571 Rosche.

Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.

Način čuvanja: Na suhom i hladnom mjestu.

*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 9910 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Opis

Ako tražite prirodno i kvalitetno brašno bez glutena, imamo savršen prijedlog za vas. Bauckhof organsko heljdino brašno dolazi iz mlinova specijaliziranih za proizvodnju bezglutenskih proizvoda, što jamči visoku razinu čistoće i sigurnosti za osobe s intolerancijom na gluten.

Svaka serija prolazi detaljnu analizu kako bi zadovoljila najviše standarde kvalitete, a sam proizvod registriran je u Njemačkom društvu za celijakiju. Heljdino brašno ističe se svojim finim, orašastim okusom, što ga čini omiljenim izborom među ljubiteljima zdravih i nutritivno bogatih namirnica.

Cjelovito i fino mljeveno, odlično se uklapa u pripremu klasičnih kolača, kruha, vafla, palačinki i tjestenine. Tamnija boja daje posebnu autentičnost, a po želji ga možete kombinirati s drugim vrstama, poput pšeničnog brašna. Lako je probavljivo i sadrži značajnu količinu ugljikohidrata, proteina i vitamina.

Heljda ima niski glikemijski indeks, što znači da pomaže u održavanju stabilne razine šećera u krvi. Također, sadrži vrijedne minerale poput željeza, fosfora, magnezija i cinka, što je čini iznimno korisnom za uravnoteženu prehranu.

Organsko Bauckhof cjelovito heljdino brašno izvrstan je izbor za vegane, vegetarijance i sve koji žele uživati u prirodnim i čistim namirnicama. Poslužite svojim najdražima njihovo omiljeno jelo pripremljeno od Bauckhof heljdinog brašna i sigurni smo da ćete i vi i oni biti oduševljeni!

Značajke

Brend

Bauckhof

Značajke

Bio certificirano, Bez glutena, Vegan

Heljdino brašno je odličan izbor za pripremu peciva ili palačinki. Može se koristiti za izradu kolača, muffina, pita i drugih poslastica. Može biti osnova za domaću bezglutensku tjesteninu ili rezance. Također se koristi kao dodatak kašama i smoothiejima zbog bogatog sadržaja vlakana i minerala.

Od njega možete napraviti i bezglutenski kruh od heljde, a evo i recepta.

Sastojci:

  • 150 g Bauckhof heljdinog brašna
  • 200 g integralnog rižinog brašna 
  • 100 g kukuruznog škroba
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 2 žlice gume od rogača
  • 1 puna čajna žličica soli
  • 500 ml vode

Zagrijte pećnicu na 225 °C koristeći gornje i donje grijanje. Sve sastojke izmiješajte pjenjačom dok ne dobijete glatko tijesto. Ulijte smjesu u podmazani kalup od 25 mm i vrh tijesta zagladite s dosta vode. Stavite vatrostalnu posudu s malo kipuće vode u pećnicu zajedno s kruhom.

Pecite na donjoj rešetki 60 minuta. Ovisno o vrsti kalupa za pečenje, možda će biti potrebno produžiti vrijeme pečenja za dodatnih 10 minuta. Ovaj kruh je odličan izbor za sve one koji traže hranjivu, ukusnu i lako probavljivu namirnicu bez glutena!

Sastojci: cjelozrnato brašno od heljde*

*iz kontroliranog organskog uzgoja.

Nutritivna vrijednost (na 100g):

Energetska vrijednost: 1486kJ / 351 kcal

Masti: 3 g 

…od kojih zasićene masne kiseline: 0,7 g

Ugljikohidrati: 66,2 g 

…od kojih šećeri: 0,9 g

Vlakna: 2,9 g 

Proteini: 13,4 g 

Sol: <0,01 g

Zemlja porijekla: Njemačka.

Proizvođač: Bauckhof Mühle Rosche Bauck GmbH Duhenweitz 4 29571 Rosche.

Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.

Način čuvanja: Na suhom i hladnom mjestu.

*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.