Kombu (Kelp) Okinawa – 50 g
€5.05
KOMBU (Laminaria japonica) je tamna alga što raste u oceanskim dubinama. Narezana je na trake i odličan je dodatak kuhanom ili pirjanom povrću, a može se pržiti i u dubokom ulju. Dodaje se u kuhanju mahunarki kako bi postale lakše za probavu.
Upute za upotrebu: sirove alge dobro operite tekućom vodom te prokuhajte 15 min. Nakon toga ocijedite i dobro isperite, a preostalu vodu od kuhanja bacite. Komadić kombu alge dužine 5-6 cm dodati mahunarkama prilikom kuhanja kako bi postale lakše za probavu. Za jela s povrćem algu nakon namakanja narezati i kuhati s povrćem 40 minuta.
Sastojci: kombu alga iz ekološkog uzgoja.
Alge su proizvod iz mora stoga mogu sadržavati tragove namirnica iz mora. Važno upozorenje: morske alge sadrže visoku količinu arsena koja može biti opasna za zdravlje, pa je od velike važnosti slijediti navedeni način pripreme algi za direktno konzumiranje ili daljnju pripremu obroka. Kombu alga sadrži visoke količine joda, stoga treba izbjegavati svakodnevnu upotrebu.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 871 kJ / 210 kcal
Masti 3.0 g ..od kojih zasićene masne kiseline 1.1 g
Ugljikohidrati 21.5 g ..od kojih šećeri 0.0 g
Bjelančevine 7.8 g
Sol 6.5 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom tamnom i hladnom mjestu.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.
Obavijesti me čim stigne!
Opis
Kombu (Laminaria japonica) je tamnozelena alga poznata po svojoj rafiniranoj okusu kamene soli i bogate teksturom. Raste na dubinama oceana, a trake osušene alge su savršen dodatak kuhanom ili pirjanom povrću, mahunarkama, a čak se mogu pržiti u dubokom ulju. Ova svestrana alga popularna je u mnogim kulturama s obzirom na njen bogati, umami okus te je ključni sastojak u pripremi brojnih jela. Za upotrebu Kombu alge, potrebno ju je prije kuhanja isprati tekućom vodom, a zatim kuhati 15 minuta. Nakon toga se procedi i ispire, a preostalu vodu od kuhanja odbacite. Manji komadići alge (dužine 5-6 cm) mogu se dodati mahunarkama prilikom kuhanja kako bi bile lakše za probavu. Ako se koristi u jelu s povrćem, nakon namakanja je narežite i kuhajte s povrćem 40 minuta.Značajke
Kod | 1925 |
---|---|
Značajke | Bio certificirano |
KOMBU (Laminaria japonica) je tamna alga što raste u oceanskim dubinama. Narezana je na trake i odličan je dodatak kuhanom ili pirjanom povrću, a može se pržiti i u dubokom ulju. Dodaje se u kuhanju mahunarki kako bi postale lakše za probavu.
Upute za upotrebu: sirove alge dobro operite tekućom vodom te prokuhajte 15 min. Nakon toga ocijedite i dobro isperite, a preostalu vodu od kuhanja bacite. Komadić kombu alge dužine 5-6 cm dodati mahunarkama prilikom kuhanja kako bi postale lakše za probavu. Za jela s povrćem algu nakon namakanja narezati i kuhati s povrćem 40 minuta.
Sastojci: kombu alga iz ekološkog uzgoja.
Alge su proizvod iz mora stoga mogu sadržavati tragove namirnica iz mora. Važno upozorenje: morske alge sadrže visoku količinu arsena koja može biti opasna za zdravlje, pa je od velike važnosti slijediti navedeni način pripreme algi za direktno konzumiranje ili daljnju pripremu obroka. Kombu alga sadrži visoke količine joda, stoga treba izbjegavati svakodnevnu upotrebu.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 871 kJ / 210 kcal
Masti 3.0 g ..od kojih zasićene masne kiseline 1.1 g
Ugljikohidrati 21.5 g ..od kojih šećeri 0.0 g
Bjelančevine 7.8 g
Sol 6.5 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom tamnom i hladnom mjestu.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.