Kruh od heljde bez glutena Schnitzer – organski 250g
€3.64
Sastojci: prirodno kiselo tijesto od heljde* (integralno heljdino brašno*, voda), voda, kukuruzno brašno*, sojino brašno* , integralno heljdino brašno*, sjemenke suncokreta*, brašno od cijelog zrna prosa*, rižino brašno*, morska sol, jabučna vlakna*, emulgator: sojin lecitini*
*organski uzgojeni sastojci.
Nutritivna vrijednost (na 100g):
Energetska vrijednost: 850 kJ / 202 kcal
Masti: 6,2 g
…od kojih zasićene: 0,9 g
Ugljikohidrati: 27 g
…od kojih šećeri: 1,8 g
Vlakna: 3,6 g
Bjelančevine: 8 g
Sol: 1,1 g
Magnezij: 97 mg
Zemlja porijekla: Njemačka.
Proizvođač: Schnitzer GmbH & Co. KG Abt. Mühlen & Flocker Marlener Straße 9 77656 Offenburg.
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr
Napomena: Sadrži soju. Može sadržavati tragove sjemenki sezama, lupine i jaja.
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.
Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu.
*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.
Opis
Imati svakoga dana zdrav, ukusan, jednostavan i brzo pripremljen obrok danas, u ovom užurbanom vremenu, može biti izazov. Pogotovo ako se trudite izbjegavati određene namirnice, bilo zbog osobnog izbora ili intolerancije.
Ipak, dobro je što ste ovdje, jer je pred vama visokokvalitetan proizvod koji zadovoljava sve ove kriterije. Radi se o kruhu napravljenom od čak 31% heljde koja je dozrijevala na suncu. Heljda je sama po sebi poznata kao nutritivno vrijedna namirnica, bogata vlaknima koja doprinose zdravlju probavnog sustava te magnezijem koji podržava normalnu funkciju mišića i živčanog sustava.
Jedna od značajnih karakteristika Schnitzer kruha od heljde je to što je izrađen bez glutena, pšenice, orašastih plodova, jaja, kvasca i laktoze, pa ga vrlo lako možete uklopiti u svoj jelovnik, bilo da konzumirate ove sastojke ili ne.
Ključ u korištenju heljdinog kruha leži u tome da njegov orašasti i zemljani okus istaknete pravim izborom sastojaka – onima koji ga savršeno nadopunjuju ili osvježavaju zanimljivim kontrastom. Dajte mašti na volju, isprobajte nešto drugačije i uživajte u bogatstvu novih okusa koji će oduševiti vaše nepce!
Proizveden je u Njemačkoj prema strogim standardima organske kvalitete, od strane obiteljske tvrtke Schnitzer koja posluje još od 1960. godine. Osim što posjeduju ISF i ZNU certifikate, ambalažu izrađuju od reciklabilnih materijala, doprinose očuvanju okoliša i smanjenju emisija CO2 te podržavaju projekt Team4Winners koji mladima iz svih društvenih slojeva pruža priliku za razvoj kroz sport.
Ovaj rezani kruh, s 29% orašastih pseudožitarica, izvrstan je izbor za međuobrok u pokretu ili za brzinski ručak u uredu. Pripremite svoja omiljena jela, sendviče, snackove s bezglutenskim Schnitzer kruhom od heljde – neka vam svaki zalogaj bude ukusan!
Značajke
Brend | Schnitzer |
---|---|
Značajke | Bez palminog ulja, Bio certificirano, Bez glutena, Bez laktoze |
Način upotrebe kruha nije potrebno posebno objašnjavati, ali osim klasičnih doručaka, sendviča i užina, evo nekoliko ideja kako ga možete iskoristiti. Jedna zanimljiva primjena je transformacija ovog kruha u bazu za brzu pizzu. Na krišku heljdinog kruha nanesite domaći umak od rajčice, dodajte tanke kriške grilanog povrća poput tikvica, gljiva ili paprike te naribajte sir preko svega, pa zapecite u pećnici nekoliko minuta.
Možete ga iskoristiti i za pripremu pohanih kriški s voćnim preljevom. Kruh se prvo potopi u smjesu biljnog mlijeka, cimeta i malo zaslađivača poput javorovog sirupa. Zatim se lagano ispeče na tavi dok ne dobije zlatnu koricu i postane hrskav izvana, a mekan iznutra. Na kraju, prelijte ga pireom od svježeg voća, poput malina ili borovnica, za desert koji je ukusan i potpuno drugačiji.
Za hladnije dane, ovaj kruh možete koristiti i kao dodatak juhama, umjesto klasičnih knedli. Narežite ga na male kockice i dodajte direktno u toplu juhu, primjerice, kremastu juhu od bundeve. Kruh će se lagano natopiti aromama, pritom zadržavajući blagu teksturu koja obogaćuje cijeli obrok.
Sastojci: prirodno kiselo tijesto od heljde* (integralno heljdino brašno*, voda), voda, kukuruzno brašno*, sojino brašno* , integralno heljdino brašno*, sjemenke suncokreta*, brašno od cijelog zrna prosa*, rižino brašno*, morska sol, jabučna vlakna*, emulgator: sojin lecitini*
*organski uzgojeni sastojci.
Nutritivna vrijednost (na 100g):
Energetska vrijednost: 850 kJ / 202 kcal
Masti: 6,2 g
…od kojih zasićene: 0,9 g
Ugljikohidrati: 27 g
…od kojih šećeri: 1,8 g
Vlakna: 3,6 g
Bjelančevine: 8 g
Sol: 1,1 g
Magnezij: 97 mg
Zemlja porijekla: Njemačka.
Proizvođač: Schnitzer GmbH & Co. KG Abt. Mühlen & Flocker Marlener Straße 9 77656 Offenburg.
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr
Napomena: Sadrži soju. Može sadržavati tragove sjemenki sezama, lupine i jaja.
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.
Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu.
*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.