
Lazanje od zelene leće Explore Cuisine – organske 250g
€5.96
Sastojci: brašno od zelene leće* (50%), brašno od zelenog graška*, brašno od smeđe riže*
*iz certificiranog organskog uzgoja.
Nutritivna vrijednost (na 100g):
Energetska vrijednost: 1436 kJ / 339 kcal
Masti: 2,3 g
…od kojih zasićene masne kiseline: 0,5 g
Ugljikohidrati: 56 g
…od kojih šećeri: 1,4 g
Vlakna: 6,3 g
Bjelančevine: 20,5 g
Sol: < 0,01 g
Zemlja porijekla: Italija.
Proizvođač: Ethical Foods SA, Chemin des Couleuvres 8B, CH-1295 Tannay.
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.
Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu.
*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.
Opis
Tko kaže da ne postoje jednako ukusne alternative pšeničnim proizvodima? Mi svakako ne! Kako bismo vas potaknuli da proširite svoje kulinarske horizonte, predstavljamo lazanje od zelene leće i drugih mahunarki. Ova tjestenina obiluje vlaknima i proteinima te je prirodno bez glutena.
Poznata jela poput tjestenine i pizze svoj vrhunac dosežu kada ih pripremaju Talijani, no ako trenutačno ne možete posjetiti Italiju, njihovi gotovi proizvodi nipošto ne zaostaju u kvaliteti. Među njima se ističu Explore Cuisine lazanje, koje su niskokalorične i sadrže malo masnoća.
Specifične po zelenkastoj boji i finom okusu, ne samo da će vaše jelo vizualno podići na višu razinu, već će ga pretvoriti i u pravi gurmanski doživljaj. Organske su kvalitete i napravljene su od samo tri sastojka, brašna od zelene leće, brašna od zelenog graška i brašna od smeđe riže.
Zahvaljujući ovakvom sastavu, pogodne su za vegane, vegetarijance i osobe koje prate keto dijetu, jer sadrže nizak udio šećera i soli. Spremne su za upotrebu odmah nakon otvaranja pakiranja od 250 grama, a izvrsne su i kao nadjev za povrtne lazanje.
Pripremite autentično talijansko jelo uz Explore Cuisine organske bezglutenske lazanje i uživajte u zdravim, posebnim i, što je najvažnije, ukusnim obrocima!
Značajke
Brend | Explore Cuisine |
---|---|
Značajke | Bio certificirano, Bez glutena, Vegan |
Pripremite super ukusne veganske lazanje od zelene leće! U nastavku se nalazi recept koji možete isprobati. Od sastojaka će vam trebati…
Za crveni sloj:
- 100 g sojinih granula
- 650 ml vrućeg temeljca od povrća
- 1 luk
- 2 mrkve
- 1-2 češnja češnjaka
- 2 žlice soja umaka
- 4 žlice paste od rajčice
- 1 žlica agavinog sirupa
- 800 g nasjeckanog paradajza iz konzerve
- 1 žlica sušenog bosiljka
- 1 žlica sušenog origana
- 0,5 žličice paprike u prahu
- Biljno ulje za prženje
- Sol i papar
Za bijeli sloj:
- 3 žlice pšeničnog brašna
- 3 žlice veganskog maslaca
- 250 ml biljnog mlijeka
- 1 žlica pahuljica kvasca
- Veganski ribani sir
- Sol i papar
Za tijesto:
1 kutija Explore Cuisine lazanja od zelene leće
Upute za pripremu:
Prelijte sojine granule vrućom povrtnom juhom i ostavite da se namaču 10-15 minuta. Nakon toga ih ocijedite, pritiskujući kako biste uklonili višak tekućine. Na sitno nasjeckajte luk, češnjak i mrkvu. Zagrijte ulje na srednjoj do jakoj vatri, pržite sojine granule oko 5 minuta, zatim dodajte soja umak i pirjajte još 5 minuta.
Dodajte luk i mrkvu te pirjajte dodatnih 4-5 minuta. Umiješajte pastu od rajčice i agavin sirup i pržite još 3 minute. Deglazirajte sa 100 ml vode i kuhajte 5 minuta. Na kraju dodajte nasjeckani paradajz, začine, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri dok pripremate bijeli sloj.
Otopite veganski maslac u loncu na laganoj vatri. Dodajte brašno i pirjajte 1 minutu. Postupno dodajte biljno mlijeko uz stalno miješanje kako biste izbjegli grudice. Začinite pahuljicama kvasca, soli i paprom. Zagrijte pećnicu na 180°C. U vatrostalnu posudu stavite tanki sloj crvenog umaka, zatim složite suhe listove lazanja od zelene leće.
Ponovite s crvenim i bijelim slojem. Nastavite slagati slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Završite bijelim slojem i pospite veganskim sirom. Pecite lazanje u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta. Ostavite da se lazanje malo ohlade prije rezanja i poslužite uz svježu salatu po želji.
Sastojci: brašno od zelene leće* (50%), brašno od zelenog graška*, brašno od smeđe riže*
*iz certificiranog organskog uzgoja.
Nutritivna vrijednost (na 100g):
Energetska vrijednost: 1436 kJ / 339 kcal
Masti: 2,3 g
…od kojih zasićene masne kiseline: 0,5 g
Ugljikohidrati: 56 g
…od kojih šećeri: 1,4 g
Vlakna: 6,3 g
Bjelančevine: 20,5 g
Sol: < 0,01 g
Zemlja porijekla: Italija.
Proizvođač: Ethical Foods SA, Chemin des Couleuvres 8B, CH-1295 Tannay.
Stavlja na tržište RH: Bio planet d.o.o., Antuna Mihanovića 38a, 21 000 Split, www.bioplanet.hr
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.
Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu.
*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.