Liposomalni K2+D3 – 60 ml

SKU: 9165

22.90

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 0
Available: 4

Vitamini K2 i D3 su bitni za očuvanje optimalnog stanja zdravih i jakih kostiju, srca, krvožilnog te imunološkog sustava kao i za očuvanje zubi. Vitamin K2 djeluje u sinergiji s vitaminom D3.

Vitamin K2 ima izuzetno bitnu ulogu kod očuvanja zdravih kostiju zbog svoje uloge pri dopremi kalcija u kosti. Ujedno sprječava taloženje kalcija u koronarnim srčanim žilama, što inače uzrokuje stvrdnutost žila odnosno kalcifikaciju kojom se povećava rizik od pojave srčanožilnih bolesti.

Glavna funkcija vitamina D je pomoći tijelu da bolje apsorbira kalcij. To pomaže u izgradnji kostiju u mladosti. Posljedice nedostatka vitamina D su poremećaji u metabolizmu kalcija i gubitak koštane mase, što dovodi do lomova i neodgovarajuće mineralizacije kostiju. Manjak mineralizacije dugoročno može uzrokovati omekšavanje kostiju i slabost mišića, što uzrokuje padove i frakture kostiju. Vitamin D je važan u svim životnim razdobljima.

Djelovanje:

Vitamin K:
• omogućava normalno zgrušavanje krvi
• pomaže kod očuvanja zdravih kostiju
Vitamin D:
• pridonosi očuvanju normalnih mišićnih funkcija
• pomaže kod očuvanja zdravih zubi
• pomaže normalnom djelovanju imunološkog sustava
• ima bitnu ulogu u procesu dijeljenja stanica
• pridonosi normalnoj razini kalcija i
fosfora
• pomaže normalnoj razini kalcija u krvi
• pomaže kod očuvanja zdravih kostiju

Tekući dodatak prehrani: sadrži 90 mcg vitamina K2 i 50 mcg vitamina D3, s prirodnim šećerom ksilitol i s prirodnom aromom marelice.

Sastojci: voda, prirodni šećer ksilitol, emulzija: suncokretov lecitin, hidratant: glicerol, etanol (<1,5%), kalijev sorbat (konzervans), vitamin K2 (kot menakinon-7), vitamin D3 (kot holekalciferol), prirodna aroma marelice, antioksidant vitamin E (d-alfa tokoferol).

Sastojci Dnevna doza RDA%
Vitamin K2 90mcg 120%
Vitamin D3 50mcg/2000 IU 1000%

RDA- postotak preporučene dnevne doze

1ml sadrži: 45 mcg vitamina K2 i 25 mcg/1000 IU vitamina D3.

Preporučena doza: 1 x 2 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.

Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.

Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.

Pogodno za vegetarijance.

Upotrebljivo najmanje do kraja datuma, otisnutog na dnu pakiranja.

Proizvedeno u Eu za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija

Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska

Što su liposomi?

Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).

Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!

Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).

Prednosti liposoma:

* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi

Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:

*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 9165 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,99 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizovda

Vitamini K2 i D3 su bitni za očuvanje optimalnog stanja zdravih i jakih kostiju, srca, krvožilnog te imunološkog sustava kao i za očuvanje zubi. Vitamin K2 djeluje u sinergiji s vitaminom D3.

Vitamin K2 ima izuzetno bitnu ulogu kod očuvanja zdravih kostiju zbog svoje uloge pri dopremi kalcija u kosti. Ujedno sprječava taloženje kalcija u koronarnim srčanim žilama, što inače uzrokuje stvrdnutost žila odnosno kalcifikaciju kojom se povećava rizik od pojave srčanožilnih bolesti.

Glavna funkcija vitamina D je pomoći tijelu da bolje apsorbira kalcij. To pomaže u izgradnji kostiju u mladosti. Posljedice nedostatka vitamina D su poremećaji u metabolizmu kalcija i gubitak koštane mase, što dovodi do lomova i neodgovarajuće mineralizacije kostiju. Manjak mineralizacije dugoročno može uzrokovati omekšavanje kostiju i slabost mišića, što uzrokuje padove i frakture kostiju. Vitamin D je važan u svim životnim razdobljima.

Djelovanje:

Vitamin K:
• omogućava normalno zgrušavanje krvi
• pomaže kod očuvanja zdravih kostiju
Vitamin D:
• pridonosi očuvanju normalnih mišićnih funkcija
• pomaže kod očuvanja zdravih zubi
• pomaže normalnom djelovanju imunološkog sustava
• ima bitnu ulogu u procesu dijeljenja stanica
• pridonosi normalnoj razini kalcija i
fosfora
• pomaže normalnoj razini kalcija u krvi
• pomaže kod očuvanja zdravih kostiju

Tekući dodatak prehrani: sadrži 90 mcg vitamina K2 i 50 mcg vitamina D3, s prirodnim šećerom ksilitol i s prirodnom aromom marelice.

Sastojci: voda, prirodni šećer ksilitol, emulzija: suncokretov lecitin, hidratant: glicerol, etanol (<1,5%), kalijev sorbat (konzervans), vitamin K2 (kot menakinon-7), vitamin D3 (kot holekalciferol), prirodna aroma marelice, antioksidant vitamin E (d-alfa tokoferol).

Sastojci Dnevna doza RDA%
Vitamin K2 90mcg 120%
Vitamin D3 50mcg/2000 IU 1000%

RDA- postotak preporučene dnevne doze

1ml sadrži: 45 mcg vitamina K2 i 25 mcg/1000 IU vitamina D3.

Preporučena doza: 1 x 2 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.

Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.

Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.

Pogodno za vegetarijance.

Upotrebljivo najmanje do kraja datuma, otisnutog na dnu pakiranja.

Proizvedeno u Eu za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija

Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska

Što su liposomi?

Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).

Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!

Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).

Prednosti liposoma:

* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi

Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:

*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.