Matcha čaj tradicionalni Muso – 30 g
€13.84
Sastojci: prah lista Matcha zelenog čaja iz ekološkog uzgoja. Kodni broj: JP – BIO – 005. Zemlja podrijetla: Japan. Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E,10000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Način čuvanja: čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu s čvrsto zatvorenim poklopcem.
Obavijesti me čim stigne!
Opis
Matcha je japanski premium zeleni čaj u prahu kakav se stoljećima koristi u japanskim čajnim ceremonijama. Listići zelenog čaja za proizvodnju matche se beru nekoliko tjedana prije klasičnog vremena berbe, isključivo s grmova koji su skriveni od izravne sunčeve svjetlosti. Ovim postupkom se između ostalog potiče sinteza klorofila i povećava razina aminokiselina, prvenstveno L-teanina. Listići se ubiru isključivo ručno, nakon čega se pare, prigušuju i suše te se na kraju kamenim mlinom melju u fini prah. Za razliku od drugih vrsta zelenog čaja koji mogu odstajati pripremljeni, matcha čaj se uvijek pije svježe pripremljen te ga odlikuje prirodno slatkasti okus. Prirodno je bogat antioksidansima (katehin), vitaminima A, B6, C i K, mineralima, magnezijem, kalcijem, željezom, kalijem, fosforom, cinkom i bakrom. Uputa za upotrebu: dodajte jednu jušnu žlicu matcha praha u šalicu, dodajte žlicu hladne vode i pomiješajte pjenjačom ili žlicom (idealno pomoću pjenjače od bambusa). Dodajte toplu ili hladnu vodu ili biljni napitak po želji i uživajte! Matcha prah možete dodati i u smoothie.Priprema: Stavite 1/2 žličice (1 g) matche u zdjelu. Dodajte malo vruće vode (za najbolje rezultate koristite vodu malo prije kuhanja). Miješajte cik cak pokretima dok se ne pojavi pjena, pa dodajte još malo vode. Za matcha latte dodajte malo (biljnog) mlijeka. Za zaslađivanje preporučamo dodati malo meda.
Sastojci: prah lista Matcha zelenog čaja iz ekološkog uzgoja. Kodni broj: JP – BIO – 005. Zemlja podrijetla: Japan. Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E,10000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Način čuvanja: čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu s čvrsto zatvorenim poklopcem.