Miso ječmeni Okinawa (sa dozatorom) – 345 g
€9.60
Miso s ječmom je fermentirana pasta od soje i ječma s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Zbog ugodnog okusa najčešće se koristi upravo ječmeni miso (mugi miso). Slanog je i ugodnog okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci: cijela zrna SOJE* 37,2 %, JEČAM* 30,9 %, voda 16,4 %, morska sol 15,5 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae <0,01 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM, PŠENICU, KAMUT i PIR u tragovima.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 606 kJ / 145 kcal
Masti 5.6 g..od kojih zasićene masne kiseline 0.72 g
Ugljikohidrati 14.6 g..od kojih šećeri 5.6 g
Bjelančevine 11.6 g
Sol 11.53 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.
Obavijesti me čim stigne!
Opis
MISO JEČMENI -BIO- OKINAWA 345 g (SA DOZATOROM) je fermentirana pasta od soje i ječma, obogaćena morskom soli i kulturom „koji“. Ovaj proizvod tradicionalno se koristi u japanskoj kuhinji, a njegova popularnost leži u ugodnom slanom okusu koji odlično nadopunjuje razna jela. Miso se najčešće koristi za začinjavanje juha (npr. poznata miso juha), variva, a odlično se slaže sa namirnicama poput morskih algi i povrća. Uz sve to, još je idealan kao dodatak raznim preljevima. Prilikom pripreme juha, miso se dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već kuhano. Također, važno je paziti da juha ne zakipi nakon dodavanja misa, kako bi se očuvali svi vrijedni sastojci.Značajke
Kod | 2736 |
---|---|
Značajke | Bio certificirano |
Miso s ječmom je fermentirana pasta od soje i ječma s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Zbog ugodnog okusa najčešće se koristi upravo ječmeni miso (mugi miso). Slanog je i ugodnog okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci: cijela zrna SOJE* 37,2 %, JEČAM* 30,9 %, voda 16,4 %, morska sol 15,5 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae <0,01 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM, PŠENICU, KAMUT i PIR u tragovima.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 606 kJ / 145 kcal
Masti 5.6 g..od kojih zasićene masne kiseline 0.72 g
Ugljikohidrati 14.6 g..od kojih šećeri 5.6 g
Bjelančevine 11.6 g
Sol 11.53 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.