Miso Rižin Okinawa – 400 g

Kod

1921

Značajke

Bio certificirano

SKU: 737

9.60

U cijenu je uključen PDV

Nedostupno
Sold: 0
Available: 0

Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: cijela zrna SOJE* 42,5 %, smeđa riža* 31,4 %, morska sol 19,1 %, voda 6,9 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM i GLUTEN u tragovima.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 682 kJ / 163 kcal

Masti 6.7 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g

Ugljikohidrati 10.5 g ..od kojih šećeri 7.1 g

Bjelančevine 11.9 g

Sol 9.71 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Nedostupno

Obavijesti me čim stigne!

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 737 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Opis

RIŽIN MISO je neizostavni sastojak japanske kuhinje. Ova fermentirana pasta koja se dobiva od soje i smeđe riže, uz dodatak morske soli i kulture ‘koji’, jedan je od najpoznatijih začina azijske gastronomije. Njegova popularnost leži u jedinstvenom, blagom okusu koji njeguje posebno pečat na svim jelima. Miso s rižom rivieran je kao ‘početnički’ miso zbog njegove nježne arome. Miso pasta se najčešće koristi za pripremu tradicionalne miso juhe, ali je također izvrstan dodatak za začinjavanje jela s povrćem, morskim algama i raznim prelivima. Kada pripremate juhe, uvijek dodajte miso na kraj, razmućen u malo vode, kada je povrće već kuhano. Važno je ne dozvoliti ponovno ključanje jer miso može izgubiti svoje vrijedne sastojke. Miso Rižin -BIO- Okinawa proizvodi se tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije i pakiran je u praktičnu ambalažu od 400 grama. Nakon otvaranja, preporučuje se čuvanje u hladnjaku. Sastojci proizvoda su ekološki uzgojeni, a zemlja podrijetla je Japan. Preporučena doza za upotrebu je jedna čajna žličica miso paste za otprilike 3 dcl juhe.

Značajke

Kod

1921

Značajke

Bio certificirano

Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: cijela zrna SOJE* 42,5 %, smeđa riža* 31,4 %, morska sol 19,1 %, voda 6,9 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM i GLUTEN u tragovima.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 682 kJ / 163 kcal

Masti 6.7 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g

Ugljikohidrati 10.5 g ..od kojih šećeri 7.1 g

Bjelančevine 11.9 g

Sol 9.71 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.