Miso Rižin Okinawa – 400 g
€9.60
Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci: cijela zrna SOJE* 42,5 %, smeđa riža* 31,4 %, morska sol 19,1 %, voda 6,9 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM i GLUTEN u tragovima.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 682 kJ / 163 kcal
Masti 6.7 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g
Ugljikohidrati 10.5 g ..od kojih šećeri 7.1 g
Bjelančevine 11.9 g
Sol 9.71 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.
Opis
RIŽIN MISO je neizostavni sastojak japanske kuhinje. Ova fermentirana pasta koja se dobiva od soje i smeđe riže, uz dodatak morske soli i kulture ‘koji’, jedan je od najpoznatijih začina azijske gastronomije. Njegova popularnost leži u jedinstvenom, blagom okusu koji njeguje posebno pečat na svim jelima. Miso s rižom rivieran je kao ‘početnički’ miso zbog njegove nježne arome. Miso pasta se najčešće koristi za pripremu tradicionalne miso juhe, ali je također izvrstan dodatak za začinjavanje jela s povrćem, morskim algama i raznim prelivima. Kada pripremate juhe, uvijek dodajte miso na kraj, razmućen u malo vode, kada je povrće već kuhano. Važno je ne dozvoliti ponovno ključanje jer miso može izgubiti svoje vrijedne sastojke. Miso Rižin -BIO- Okinawa proizvodi se tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije i pakiran je u praktičnu ambalažu od 400 grama. Nakon otvaranja, preporučuje se čuvanje u hladnjaku. Sastojci proizvoda su ekološki uzgojeni, a zemlja podrijetla je Japan. Preporučena doza za upotrebu je jedna čajna žličica miso paste za otprilike 3 dcl juhe.Značajke
Kod | 1921 |
---|---|
Značajke | Bio certificirano |
Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci: cijela zrna SOJE* 42,5 %, smeđa riža* 31,4 %, morska sol 19,1 %, voda 6,9 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM i GLUTEN u tragovima.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 682 kJ / 163 kcal
Masti 6.7 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g
Ugljikohidrati 10.5 g ..od kojih šećeri 7.1 g
Bjelančevine 11.9 g
Sol 9.71 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.