Miso rižin nepsteriziran Okinawa – 400 g

Kod

Biovega6

Značajke

Bio certificirano

SKU: 1428

12.32

U cijenu je uključen PDV

Nedostupno
Sold: 2
Available: 0

Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Budući da nije izložen visokim temperaturama, nepasterizirani miso sadrži više enzima. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: zrna SOJE* 40,9 %, smeđa riža* 35,2 %, morska sol 18,2 %, voda 5,7 g, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM u tragovima.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 769 kJ /183 kcal

Masti 5.8 g ..od kojih zasićene masne kiseline 1.0 g

Ugljikohidrati 19.3 g ..od kojih šećeri 12.0 g

Bjelančevine 11.1 g

Sol 11.4 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Nedostupno

Obavijesti me čim stigne!

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 1428 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Značajke

Kod

Biovega6

Značajke

Bio certificirano

Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Budući da nije izložen visokim temperaturama, nepasterizirani miso sadrži više enzima. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: zrna SOJE* 40,9 %, smeđa riža* 35,2 %, morska sol 18,2 %, voda 5,7 g, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM u tragovima.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 769 kJ /183 kcal

Masti 5.8 g ..od kojih zasićene masne kiseline 1.0 g

Ugljikohidrati 19.3 g ..od kojih šećeri 12.0 g

Bjelančevine 11.1 g

Sol 11.4 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.