Miso rižin nepsteriziran Okinawa – 400 g

Kod

Biovega6

Značajke

Bio certificirano

SKU: 1428

12.32

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 1
Available: 2

Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Budući da nije izložen visokim temperaturama, nepasterizirani miso sadrži više enzima. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: zrna SOJE* 40,9 %, smeđa riža* 35,2 %, morska sol 18,2 %, voda 5,7 g, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM u tragovima.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 769 kJ /183 kcal

Masti 5.8 g ..od kojih zasićene masne kiseline 1.0 g

Ugljikohidrati 19.3 g ..od kojih šećeri 12.0 g

Bjelančevine 11.1 g

Sol 11.4 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 1428 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Značajke

Kod

Biovega6

Značajke

Bio certificirano

Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Budući da nije izložen visokim temperaturama, nepasterizirani miso sadrži više enzima. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: zrna SOJE* 40,9 %, smeđa riža* 35,2 %, morska sol 18,2 %, voda 5,7 g, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM u tragovima.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 769 kJ /183 kcal

Masti 5.8 g ..od kojih zasićene masne kiseline 1.0 g

Ugljikohidrati 19.3 g ..od kojih šećeri 12.0 g

Bjelančevine 11.1 g

Sol 11.4 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.