Miso Sojin Okinawa – 400 g
€9.48
Miso od soje je fermentirana pasta od soje s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. U Japanu se od davnina cijeni kao jedna od najvrijednijih namirnica u preharni. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Slanog je i intenzivnog okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 875 kJ / 208 kcal
Masti 6.6 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g
Ugljikohidrati 11.1 g ..od kojih šećeri 0.6 g
Bjelančevine 22.4 g
Sol 9.48 g
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.
Značajke
Značajke | Bio certificirano |
---|
Miso od soje je fermentirana pasta od soje s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. U Japanu se od davnina cijeni kao jedna od najvrijednijih namirnica u preharni. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Slanog je i intenzivnog okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 875 kJ / 208 kcal
Masti 6.6 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g
Ugljikohidrati 11.1 g ..od kojih šećeri 0.6 g
Bjelančevine 22.4 g
Sol 9.48 g
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.