Miso svijetli Okinawa – 400 g

Kod

4004

Značajke

Bio certificirano

SKU: 739

13.00

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 1
Available: 2

Svijetli ili bijeli miso (shiro miso) je glatka pasta koja se dobiva procesom fermentacije sojinih zrna sa smeđom rižom, uz dodatak morske soli i kulture “koji” koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Slatkasto je slanog okusa, kremaste teksture i izvrstan je za krem juhe, marinade, umake i variva. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: smeđa riža* 39 %, voda 28 %, zrno SOJE 26 %, morska sol 7 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,01 %. * ekološki uzgoj.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 745 kJ / 177 kcal

Masti 4.4 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.56 g

Ugljikohidrati 20.2 g ..od kojih šećeri 17.2 g

Bjelančevine 10.9 g

Sol 5.38 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO- 154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 739 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,99 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Opis

Proizvod u našoj web trgovini je svijetli ili bijeli miso (shiro miso), iznimno popularan dodatak jelima u japanskoj kuhinji, poznat po svom slatkasto slanom okusu i kremastoj teksturi. Proizveden je procesom fermentacije sojinih zrna sa smeđom rižom, uz dodatak morske soli i kulture ‘koji’ pripremljene od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. U svakodnevnom kuhanju, shiro miso postao je neizostavan sastojak kremastih juha, marinada, umaka i variva. Važno je napomenuti da se kod pripremanja jela miso dodaje tek pred kraj kuhanja kada je povrće već kuhano, otopljen u malo vode kako ne bi izgubio svoje vrijedne sastojke.

Značajke

Kod

4004

Značajke

Bio certificirano

Svijetli ili bijeli miso (shiro miso) je glatka pasta koja se dobiva procesom fermentacije sojinih zrna sa smeđom rižom, uz dodatak morske soli i kulture "koji" koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Slatkasto je slanog okusa, kremaste teksture i izvrstan je za krem juhe, marinade, umake i variva. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: smeđa riža* 39 %, voda 28 %, zrno SOJE 26 %, morska sol 7 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,01 %. * ekološki uzgoj.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 745 kJ / 177 kcal

Masti 4.4 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.56 g

Ugljikohidrati 20.2 g ..od kojih šećeri 17.2 g

Bjelančevine 10.9 g

Sol 5.38 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO- 154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.