Miso svijetli Okinawa – 400 g
€13.13
Svijetli ili bijeli miso (shiro miso) je glatka pasta koja se dobiva procesom fermentacije sojinih zrna sa smeđom rižom, uz dodatak morske soli i kulture “koji” koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Slatkasto je slanog okusa, kremaste teksture i izvrstan je za krem juhe, marinade, umake i variva. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci: smeđa riža* 39 %, voda 28 %, zrno SOJE 26 %, morska sol 7 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,01 %. * ekološki uzgoj.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 745 kJ / 177 kcal
Masti 4.4 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.56 g
Ugljikohidrati 20.2 g ..od kojih šećeri 17.2 g
Bjelančevine 10.9 g
Sol 5.38 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO- 154, ne EU poljoprivreda.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.
Opis
Proizvod u našoj web trgovini je svijetli ili bijeli miso (shiro miso), iznimno popularan dodatak jelima u japanskoj kuhinji, poznat po svom slatkasto slanom okusu i kremastoj teksturi. Proizveden je procesom fermentacije sojinih zrna sa smeđom rižom, uz dodatak morske soli i kulture ‘koji’ pripremljene od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. U svakodnevnom kuhanju, shiro miso postao je neizostavan sastojak kremastih juha, marinada, umaka i variva. Važno je napomenuti da se kod pripremanja jela miso dodaje tek pred kraj kuhanja kada je povrće već kuhano, otopljen u malo vode kako ne bi izgubio svoje vrijedne sastojke.Značajke
Kod | 4004 |
---|---|
Značajke | Bio certificirano |
Svijetli ili bijeli miso (shiro miso) je glatka pasta koja se dobiva procesom fermentacije sojinih zrna sa smeđom rižom, uz dodatak morske soli i kulture "koji" koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Slatkasto je slanog okusa, kremaste teksture i izvrstan je za krem juhe, marinade, umake i variva. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci: smeđa riža* 39 %, voda 28 %, zrno SOJE 26 %, morska sol 7 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,01 %. * ekološki uzgoj.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 745 kJ / 177 kcal
Masti 4.4 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.56 g
Ugljikohidrati 20.2 g ..od kojih šećeri 17.2 g
Bjelančevine 10.9 g
Sol 5.38 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO- 154, ne EU poljoprivreda.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.