Mješavina brašna za cjelozrnati bezglutenski kruh Grana – 500g

Značajke

Bez glutena, Vegan, Hrvatski proizvod

Brend

Grana

SKU: 11023

3.94

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 5
Available: 2

Sastojci: rižino brašno, tapioka škrob, lanene sjemenke, suncokret sjemenke, bučine sjemenke, teff brašno, laneno brašno, heljdino brašno, psyllium ljuskice, morska sol.

Nutritivna vrijednost (na 100g):

Energetska vrijednost: 1728 kJ / 412 kcal 

Masti: 16 g

..od kojih zasićene masne kiseline: 4,6 g

Ugljikohidrati: 53 g

..od kojih šećeri: 3,8 g

Vlakna: 6,2 g

Bjelančevine: 14 g

Sol: 2,9 g

Zemlja porijekla: Hrvatska.

Proizvođač: Letifico d.o.o. Bani 77A, 10010 Zagreb www.grana.hr.

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.

Način čuvanja: Na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 11023 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Opis

Ne želite više kupovati gotove kruhove, već imate plan sami kod kuće napraviti zdravu, ukusnu i hranjivu verziju za cijelu obitelj? U tom slučaju, na pravom ste mjestu jer je Grana mješavina brašna za integralni kruh proizvod koji trebate!

Proizvod je odlična opcija za sve koji paze na svoju prehranu, kao i za one koji iz objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten, bilo da je riječ o celijakiji ili intoleranciji. U njegov sastav su uključene žitarice poput teffa i heljde te sjemenke lana, buče i suncokreta.

Ove namirnice su prirodno bogate vlaknima, biljnim proteinima i nezasićenim mastima, što doprinosi osjećaju sitosti i pomaže u održavanju energije tijekom dana. Sastojci poput psyllium ljuskica dodatno poboljšavaju teksturu i strukturu, osiguravajući da vaš domaći kruh bude savršeno mekan i dulje zadrži svježinu.

Integralna mješavina ima niži glikemijski indeks, što znači da se ugljikohidrati polako oslobađaju u krvotok, pružajući stabilan izvor energije bez naglih skokova šećera u krvi. To je posebno korisno za one koji paze na razinu glukoze.

Izrađena je u Hrvatskoj od strane tvrtke Grana, koja provodi stroge kontrole i testiranja kako bi kvaliteta bila na najvišoj razini. Bezglutenski kruh ne mora biti kompromis, s mješavinom Grana dobivate spoj kvalitete, zdravlja i okusa u vrećici od 500 grama.

Bez obzira tražite li alternativu klasičnom kruhu zbog osjetljivosti na gluten ili jednostavno želite nutritivno bogatiju opciju, vjerujemo da će ova smjesa nadmašiti vaša očekivanja. Pripremite kruh od cjelovitih žitarica koji će nahraniti vaše tijelo i oduševiti nepce!

Značajke

Značajke

Bez glutena, Vegan, Hrvatski proizvod

Brend

Grana

Evo kako pripremiti lagani i ukusni bezglutenski cjelozrnati kruh koristeći mješavinu brašna. Za ovaj recept trebat će vam:

  • 500 g mješavine za integralni kruh
  • 400 ml vode
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 2 žličice octa
  • 5 g suhog kvasca (ili prašak za pecivo/soda bikarbona, ovisno o vašoj toleranciji)

Priprema:

Prvo pripremite kalup za kruh – nauljite ga i pospite bezglutenskim brašnom kako se tijesto ne bi zalijepilo. Zatim u veću posudu stavite mješavinu za kruh, vodu, biljno ulje, ocat i suhi kvasac (ili prašak za pecivo/sodu bikarbonu). Dobro izmiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatko tijesto.

Ostavite tijesto da odmara na toplom mjestu oko 10 minuta. Nakon toga ga mijesite još dvije minute kako bi dobilo savršenu konzistenciju. Premjestite tijesto u pripremljeni kalup i ostavite ga na toplom još 20 minuta da se digne.

Dok tijesto odmara, zagrijte pećnicu na 200 °C. Stavite kalup s tijestom u pećnicu i pecite ga 20 minuta na 200 °C, a zatim povećajte temperaturu na 225–230 °C i pecite dodatnih 7 minuta. Nakon što isključite pećnicu, ostavite kruh unutra još 5 minuta kako bi se proces pečenja završio.

Na kraju izvadite kruh iz kalupa i ostavite ga da se hladi na rešetki kako bi višak vlage ispario. Uživajte u savršenom domaćem bezglutenskom kruhu!

Sastojci: rižino brašno, tapioka škrob, lanene sjemenke, suncokret sjemenke, bučine sjemenke, teff brašno, laneno brašno, heljdino brašno, psyllium ljuskice, morska sol.

Nutritivna vrijednost (na 100g):

Energetska vrijednost: 1728 kJ / 412 kcal 

Masti: 16 g

..od kojih zasićene masne kiseline: 4,6 g

Ugljikohidrati: 53 g

..od kojih šećeri: 3,8 g

Vlakna: 6,2 g

Bjelančevine: 14 g

Sol: 2,9 g

Zemlja porijekla: Hrvatska.

Proizvođač: Letifico d.o.o. Bani 77A, 10010 Zagreb www.grana.hr.

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.

Način čuvanja: Na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.