Mješavina brašna za tamni bezglutenski kruh Grana – 500g

Značajke

Bez glutena, Vegan, Hrvatski proizvod

Brend

Grana

SKU: 11022

4.02

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 7
Available: 3

Sastojci: rižino brašno, tapioka škrob, heljdino brašno, teff brašno, laneno brašno, psyllium ljuskice, morska sol.

Nutritivna vrijednost (na 100g):

Energetska vrijednost: 1418 kJ / 338 kcal

Masti: 3 g

..od kojih zasićene masne kiseline: 0,5 g

Ugljikohidrati: 73 g

..od kojih šećeri: 4,2 g

Vlakna: 5,2 g

Bjelančevine: 6,2 g 

Sol: 2,9 g

Zemlja porijekla: Hrvatska.

Proizvođač: Letifico d.o.o.. Bani 77A, 10010 Zagreb www.grana.hr.

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.

Način čuvanja: Na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 11022 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Opis

Ako tražite zdravu osnovu za pripremu ukusnog i hranjivog tamnog kruha, Grana mješavina može vam biti odličan izbor. Tamnu mješavinu odlikuje uravnotežen sadržaj vlakana, proteina i minerala, zahvaljujući dodatku cjelovitih žitarica poput heljdinog i teff brašna, kao i lanenog, koje dodatno doprinosi nutritivnoj vrijednosti.

Zahvaljujući sastojcima poput psyllium ljuskica i sjemenki, može doprinijeti duljem osjećaju sitosti i podržati normalnu probavu. Osim toga, nizak glikemijski indeks čini ga prikladnim za osobe koje paze na razinu šećera u krvi. Proizvod je pogodan za osobe s celijakijom ili intolerancijom na gluten te za one koji preferiraju balansiranu prehranu.

Uz ovu praktičnu mješavinu od 500 grama, s minimalnim trudom možete pripremiti domaći kruh koji zadovoljava nutritivne standarde i oduševljava bogatim okusom. Proizvedena je u Hrvatskoj i prolazi stroga testiranja i kontrole kako bi ispunila najviše standarde kvalitete i sigurnosti.

S Grana bezglutenskom mješavinom brašna, priprema prozračnog, ukusnog i savršeno strukturiranog tamnog kruha postaje jednostavna. Uživajte u svakom zalogaju i otkrijte kako zdrava prehrana vrlo lako može postati dio svakodnevice!

Značajke

Značajke

Bez glutena, Vegan, Hrvatski proizvod

Brend

Grana

Evo kako pripremiti lagani i ukusni tamni bezglutenski kruh koristeći mješavinu brašna. Za ovaj recept trebat će vam:

  • 500 g mješavine za tamni kruh
  • 440 ml vode
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 2 žličice octa
  • 5 g suhog kvasca (ili prašak za pecivo/soda bikarbona, ovisno o vašoj toleranciji)

Priprema:

Prvo pripremite kalup za kruh – nauljite ga i pospite bezglutenskim brašnom kako se tijesto ne bi zalijepilo. Zatim u veću posudu stavite mješavinu za kruh, vodu, biljno ulje, ocat i suhi kvasac (ili prašak za pecivo/sodu bikarbonu). Dobro izmiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatko tijesto.

Ostavite tijesto da odmara na toplom mjestu oko 10 minuta. Nakon toga ga mijesite još dvije minute kako bi dobilo savršenu konzistenciju. Premjestite tijesto u pripremljeni kalup i ostavite ga na toplom još 20 minuta da se digne.

Dok tijesto odmara, zagrijte pećnicu na 200 °C. Stavite kalup s tijestom u pećnicu i pecite ga 20 minuta na 200 °C, a zatim povećajte temperaturu na 225–230 °C i pecite dodatnih 7 minuta. Nakon što isključite pećnicu, ostavite kruh unutra još 5 minuta kako bi se proces pečenja završio.

Na kraju izvadite kruh iz kalupa i ostavite ga da se hladi na rešetki kako bi višak vlage ispario. Uživajte u savršenom domaćem bezglutenskom kruhu! 

Sastojci: rižino brašno, tapioka škrob, heljdino brašno, teff brašno, laneno brašno, psyllium ljuskice, morska sol.

Nutritivna vrijednost (na 100g):

Energetska vrijednost: 1418 kJ / 338 kcal

Masti: 3 g

..od kojih zasićene masne kiseline: 0,5 g

Ugljikohidrati: 73 g

..od kojih šećeri: 4,2 g

Vlakna: 5,2 g

Bjelančevine: 6,2 g 

Sol: 2,9 g

Zemlja porijekla: Hrvatska.

Proizvođač: Letifico d.o.o.. Bani 77A, 10010 Zagreb www.grana.hr.

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.

Način čuvanja: Na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.