Mungo grah (zeleni) Soul Food – organski 500g
€3.03
Sastojci: mungo grah*
*iz ekološkog uzgoja.
Nutritivna vrijednost (na 100g):
Energetska vrijednost: 1146 kJ / 274 kcal
Masti: 1,2 g
…od kojih zasićene masne kiseline: 0,3 g
Ugljikohidrati: 41,5 g
…od kojih šećeri: 3,1 g
Bjelančevine: 23,1 g
Sol: 0,02 g
Stavlja na tržište RH: Shakti Co d.o.o. Ivana Perkovca 48, 10430 Samobor.
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.
Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu.
*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.
Opis
Poznat i kao zelena soja, Soul Food mungo grah je hranjiva mahunarka koja se ističe ne samo svojim okusom, već i brojnim blagodatima za zdravlje. Ova sitna zrna, koja potječu iz organskog uzgoja, pažljivo su uzgajana bez pesticida i štetnih dodataka, što ih čini sigurnim izborom za prehranu.
Porijeklom iz Azije, mungo grah stoljećima je prisutan u tradicionalnoj kuhinji Indije i Kine, gdje se najčešće koristi kao sastojak variva, juha, pa čak i deserata. Njegova nježna tekstura i blagi, pomalo orašasti okus čine ga iznimno prilagodljivim – lako se uklapa u različita jela te se može kombinirati s povrćem, žitaricama ili blendati u lagani namaz.
Niskokaloričan je, ali bogat mineralima poput željeza, kalija i magnezija, koji pridonose zdravlju srca, regulaciji krvnog tlaka i smanjenju umora. Vjeruje se i da ima blago diuretsko djelovanje te da može olakšati probavne smetnje i pridonijeti detoksikaciji tijela, osobito jetre, zahvaljujući obilju biljnih proteina i prehrambenih vlakana.
Još jedna praktična prednost jest to što se kuha znatno brže od klasičnog graha, pa ćete s njim u kratkom vremenu dobiti fine, nutritivno vrijedne obroke. Uvrstite Soul Food mungo grah u svoj jelovnik i otkrijte koliko zdrava prehrana može biti raznolika i ukusna!
Značajke
Brend | Soul Food |
---|---|
Značajke | Bio certificirano, Vegan |
Prije kuhanja preporučuje se namakanje u vodi kako bi grah postao lakše probavljiv i kako bi se skratilo vrijeme kuhanja. Mahunarke je najbolje namakati 6 do 8 sati, idealno preko noći. Nakon namakanja, mungo grah isperite i kuhajte u svježoj vodi približno 35 minuta, dok ne omekša. Pazite da se ne prekuha kako bi zrna zadržala svoj oblik i teksturu. Mungo grah je svestran sastojak koji se može koristiti u salatama, varivima, juhama, curryjima i kao prilog.
Sastojci: mungo grah*
*iz ekološkog uzgoja.
Nutritivna vrijednost (na 100g):
Energetska vrijednost: 1146 kJ / 274 kcal
Masti: 1,2 g
…od kojih zasićene masne kiseline: 0,3 g
Ugljikohidrati: 41,5 g
…od kojih šećeri: 3,1 g
Bjelančevine: 23,1 g
Sol: 0,02 g
Stavlja na tržište RH: Shakti Co d.o.o. Ivana Perkovca 48, 10430 Samobor.
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži.
Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu.
*Opisi i informacije o proizvodima temelje se na dostupnim podacima u trenutku objave. Proizvođač može promijeniti sastav bez prethodne obavijesti. Preporučujemo da uvijek provjerite oznake i sastojke na stvarnom proizvodu prije upotrebe. Ne preuzimamo odgovornost za eventualne nepreciznosti ili promjene u sastavu od strane proizvođača.