Orahovo brašno bezglutensko grana – 500 g
€7.98
Orahovo brašno dobiva se odvajanjem suhe tvari od ulja oraha te se teksturom razlikuje od mljevenih oraha. Orahovo brašno odličan je izvor proteina, nezasićenih masnih kiselina i flavonoida, moćnog antioksidansa.
Orasi ne samo da su ukusan dodatak hrani i slasticama, nego su i nutritivna bomba. Naime, osim pregršt proteina i vlakana, sadrže i mnoštvo „dobrih“ masti, željezo, kalcij, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen, te vitamine B, E i K.
Neizbježna su hrana za zdrav i aktivan mozak!
Orasi su odličan izvor esencijalnih masnih kiselina koje naše tijelo ne može samo sintetzirati, već se moraju unijeti prehranom. Omega-3 masne kiseline koje orasi sadrže bitne su za normalno funkcioniranje organizma, a tek ih rijetke namirnice sadrže u značajnim količinama. Orahovo ulje ima čak 10,3% omega-3 masnih kiselina. Možete ga iskoristiti na stotinu načina, u pripremi kruha, pri pohanju mesa ili povrća, pri izradi domaćih granola ili jednostavno posipati orahovo brašno na omiljeni doručak od zobenih pahuljica i sušenog voća.
Bezglutenska proteinska brašna odlično su rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.
Proteini u brašnu pružaju potrebnu energiju, vlakna reguliraju probavu, a nezasićene masti doprinose osjećaju sitosti i održavaju kvalitetnu energetsku razinu bez osjećaja umora i iscrpljenosti.
Proteinska brašna rezultiraju proizvodima s relativno manjim udjelima ugljikohidrata, višim udjelima proteina i zdravih masnoća što dugotrajno osigurava kontinuiranu sitost hraneći „dobre” bakterije u crijevima. Također, pomažu u reguliraju razine glukoze u krvi polaganim oslobađanjem šećera osiguravajući stalan izvor energije.
Značajke
Značajke | Bez glutena |
---|---|
Brend | Grana |
Orahovo brašno dobiva se odvajanjem suhe tvari od ulja oraha te se teksturom razlikuje od mljevenih oraha. Orahovo brašno odličan je izvor proteina, nezasićenih masnih kiselina i flavonoida, moćnog antioksidansa.
Orasi ne samo da su ukusan dodatak hrani i slasticama, nego su i nutritivna bomba. Naime, osim pregršt proteina i vlakana, sadrže i mnoštvo „dobrih“ masti, željezo, kalcij, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen, te vitamine B, E i K.
Neizbježna su hrana za zdrav i aktivan mozak!
Orasi su odličan izvor esencijalnih masnih kiselina koje naše tijelo ne može samo sintetzirati, već se moraju unijeti prehranom. Omega-3 masne kiseline koje orasi sadrže bitne su za normalno funkcioniranje organizma, a tek ih rijetke namirnice sadrže u značajnim količinama. Orahovo ulje ima čak 10,3% omega-3 masnih kiselina. Možete ga iskoristiti na stotinu načina, u pripremi kruha, pri pohanju mesa ili povrća, pri izradi domaćih granola ili jednostavno posipati orahovo brašno na omiljeni doručak od zobenih pahuljica i sušenog voća.
Bezglutenska proteinska brašna odlično su rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.
Proteini u brašnu pružaju potrebnu energiju, vlakna reguliraju probavu, a nezasićene masti doprinose osjećaju sitosti i održavaju kvalitetnu energetsku razinu bez osjećaja umora i iscrpljenosti.
Proteinska brašna rezultiraju proizvodima s relativno manjim udjelima ugljikohidrata, višim udjelima proteina i zdravih masnoća što dugotrajno osigurava kontinuiranu sitost hraneći „dobre” bakterije u crijevima. Također, pomažu u reguliraju razine glukoze u krvi polaganim oslobađanjem šećera osiguravajući stalan izvor energije.