Rogač u prahu Soul Food – 500 g

Značajke

Bio certificirano, Bez glutena, Vegan

Brend

Soul Food

SKU: 10456

5.05

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 1
Available: 6

Rogač u prahu je dobra zamjena za kakao. Mahunarka rogač raste na mediteranu, gdje ga odavno uzgajaju zbog njegove izuzetne hranjive vrijednosti. Kao diuretičko sredstvo i vrlo učinkovit smanjivač apetita rogač bez teobromina i kofeina nalazi se u kakau.

Kao zdrava alternativa za djecu rogač u prahu sadrži manje masnoća te više vlakana i kalcija od kakaa.

Prirodno bogat s vitaminom D ta ukusna mahunarka pomaže čuvati zdravlje kostiju i probavnog trakta. S prirodnom slatkoćom te baršunastim i karamelnim okusom, rogač će vašim slasticama, tortama i domaćem sladoledu dodati aromu i teksturu.

Za koga je proizvod namijenjen?

  • Za velike i male
  • Za sve ljude koje koje vole zdrave slastice
  • Za vegane i vegetarijance

Sastojci

Ekološki sirovi rogač u prahu

Kako i na što djeluje?

  • Bogat izvor vitamina i minerala

Unatoč tome, da ima rogač blagi okus, bit ćete iznenađeni sa činjenicom, da je odličan izvor vitamina i minerala. Naše sirovo organsko brašno rogača je bogat izvor vitamina A, B, B2, B3, D i E te kalija, željeza, mangana, bakra i nikla. Mnogi ljudi su iznenađeni, kad saznaju, da brašno rogača sadrži triput više kalcija od mlijeka.

  • Izvor pektina i proteina

Osim činjenice, da je zdrava alternativa čokoladi, sadrži rogač samo trećinu kalorija čokolade i odličan je nealergenski izvor pektina i proteina. Isto tako ne sadrži oksalne kiseline, koje se nalaze u čokoladi i poznate su po tome, da sprječavaju apsorpciju kalcija i cinka u tijelu.
Rogač ima prekrasno svojstvo, da pospješuje metabolizam, bez toga da bi tijelo trebalo nepotrebne stimulanse, kao što je teobromin. Rogač u prahu sadrži mnogo antioksidansa fenola, vlakana i mnogo korisnih sastojaka, koji održavaju zdravu razinu kolesterola i šećera u krvi.

  • Tradicionalna i zdrava alternativa čokoladi

Rogač se tradicionalno upotrebljavao kao zaslađivač za brojna jela, prije nego što se proširila upotreba šećerne trske i repice. Na Malti ga izuzetno cijene kao prirodni ublaživač kašlja i upaljenog grla.

  • Detoksicira tijelo i poboljšava imunološki sustav
  • Izvrstan je izvor željeza te ima manje masnoća od kakaa.
  • Sadrži veću koncentraciju vlakana i kalcija nego kakao te je odličan izvor fosfora i magnezija.
  • Kao dobar izvor balastnih tvari brašno rogača potiče probavu i ublažava proljev.
  • Pomaže štititi tijelo od trbušne gripe i djeluje kao antitusik (za smirivanje i ublažavanje kašlja).
  • Ne sadrži kofein ili teobromin, stimulanse, koje nalazimo u kakau.

Proces proizvodnje našeg rogača je takav da se rogač najprije samelje, dehidrira se na niskoj temperaturi, mikronizira (dodatno usitnjuje) i potom pakira.

Primjena

Brašno rogača se upotrebljava na jednak način kao kakao u prahu. Jer je prirodno vrlo slatko, brašno rogača se upotrebljava za slastice. Okus rogača nije tako izražen, zato se preporuča dati 1,5–2-puta više rogača nego kada koristite kakao.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 10456 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,90 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizvoda

Značajke

Značajke

Bio certificirano, Bez glutena, Vegan

Brend

Soul Food

Rogač u prahu je dobra zamjena za kakao. Mahunarka rogač raste na mediteranu, gdje ga odavno uzgajaju zbog njegove izuzetne hranjive vrijednosti. Kao diuretičko sredstvo i vrlo učinkovit smanjivač apetita rogač bez teobromina i kofeina nalazi se u kakau.

Kao zdrava alternativa za djecu rogač u prahu sadrži manje masnoća te više vlakana i kalcija od kakaa.

Prirodno bogat s vitaminom D ta ukusna mahunarka pomaže čuvati zdravlje kostiju i probavnog trakta. S prirodnom slatkoćom te baršunastim i karamelnim okusom, rogač će vašim slasticama, tortama i domaćem sladoledu dodati aromu i teksturu.

Za koga je proizvod namijenjen?

  • Za velike i male
  • Za sve ljude koje koje vole zdrave slastice
  • Za vegane i vegetarijance

Sastojci

Ekološki sirovi rogač u prahu

Kako i na što djeluje?

  • Bogat izvor vitamina i minerala

Unatoč tome, da ima rogač blagi okus, bit ćete iznenađeni sa činjenicom, da je odličan izvor vitamina i minerala. Naše sirovo organsko brašno rogača je bogat izvor vitamina A, B, B2, B3, D i E te kalija, željeza, mangana, bakra i nikla. Mnogi ljudi su iznenađeni, kad saznaju, da brašno rogača sadrži triput više kalcija od mlijeka.

  • Izvor pektina i proteina

Osim činjenice, da je zdrava alternativa čokoladi, sadrži rogač samo trećinu kalorija čokolade i odličan je nealergenski izvor pektina i proteina. Isto tako ne sadrži oksalne kiseline, koje se nalaze u čokoladi i poznate su po tome, da sprječavaju apsorpciju kalcija i cinka u tijelu.
Rogač ima prekrasno svojstvo, da pospješuje metabolizam, bez toga da bi tijelo trebalo nepotrebne stimulanse, kao što je teobromin. Rogač u prahu sadrži mnogo antioksidansa fenola, vlakana i mnogo korisnih sastojaka, koji održavaju zdravu razinu kolesterola i šećera u krvi.

  • Tradicionalna i zdrava alternativa čokoladi

Rogač se tradicionalno upotrebljavao kao zaslađivač za brojna jela, prije nego što se proširila upotreba šećerne trske i repice. Na Malti ga izuzetno cijene kao prirodni ublaživač kašlja i upaljenog grla.

  • Detoksicira tijelo i poboljšava imunološki sustav
  • Izvrstan je izvor željeza te ima manje masnoća od kakaa.
  • Sadrži veću koncentraciju vlakana i kalcija nego kakao te je odličan izvor fosfora i magnezija.
  • Kao dobar izvor balastnih tvari brašno rogača potiče probavu i ublažava proljev.
  • Pomaže štititi tijelo od trbušne gripe i djeluje kao antitusik (za smirivanje i ublažavanje kašlja).
  • Ne sadrži kofein ili teobromin, stimulanse, koje nalazimo u kakau.

Proces proizvodnje našeg rogača je takav da se rogač najprije samelje, dehidrira se na niskoj temperaturi, mikronizira (dodatno usitnjuje) i potom pakira.

Primjena

Brašno rogača se upotrebljava na jednak način kao kakao u prahu. Jer je prirodno vrlo slatko, brašno rogača se upotrebljava za slastice. Okus rogača nije tako izražen, zato se preporuča dati 1,5–2-puta više rogača nego kada koristite kakao.