Shoyu Okinawa – 500 ml
€8.28
Shoyu je tradicionalni japanski začin slanog okusa, pripremljen od soje i pšenice. Svakodnevno se koristi u kuhanju za začinjavanje jela. Shoyu Okinawa je proizveden u Japanu na tradicionalan način i bez kemijskih dodataka. Ta prirodna metoda dopušta fermentaciju tijekom nekoliko dugih mjeseci u prisustvu milijuna mikroorganizama i u prirodnom okolišu. S obzirom da je kod takvog proizvoda fermentacija u potpunosti obavljena, nisu mu potrebni nikakvi umjetni dodaci ili konzervansi. Takvu prirodnu proizvodnju u svijetu je zadržalo još samo nekoliko malih proizvođača. Zbog raznolike upotrebe shoyu su preuzele i mnoge druge kuhinje svijeta. Može se upotrebljavati u pripremanju juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća itd. Upotrebljava se kao zamjena za sol i daje bogatiji i raznolikiji okus.
Sastojci: voda, cijela zrna SOJE* 18.8%, PŠENICA* 15.43%, morska sol, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergilus Oryzae. *ekološki uzgoj. Može sadržavati KAMUT, PIR i GLUTEN u tragovima. Sadrži 2,24% vol alkohola.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 264 kJ / 62 kcal
Masti 0.1 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.0 g
Ugljikohidrati 6.9 g ..od kojih šećeri 0.0 g
Bjelančevine 8.8 g
Sol 12.23 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: HR-EKO-04.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.
Opis
Shoyu Okinawa – tradicionalni japanski začin od soje i pšenice, proizveden na autentičan način, bez korištenja kemijskih aditiva. Iznimno je cijenjen radi svog bogatog slanog okusa koji nastaje dugotrajnom prirodnom fermentacijom u prisutnosti milijuna mikroorganizama. Takav proces proizvodnje zadržali su samo nekolicina malih proizvođača širom svijeta, što ovaj proizvod čini posebno popularnim među ljubiteljima istočnih kuhinja. Načini uporabe Shoyu Okinawa su vrlo raznoliki, od pripreme juha, variva, umaka, do salata i pirjanog povrća. Idealno zamjenjuje sol i pruža sofisticiran, raznolik ukus.Značajke
Kod | 1916 |
---|---|
Značajke | Bio certificirano |
Shoyu je tradicionalni japanski začin slanog okusa, pripremljen od soje i pšenice. Svakodnevno se koristi u kuhanju za začinjavanje jela. Shoyu Okinawa je proizveden u Japanu na tradicionalan način i bez kemijskih dodataka. Ta prirodna metoda dopušta fermentaciju tijekom nekoliko dugih mjeseci u prisustvu milijuna mikroorganizama i u prirodnom okolišu. S obzirom da je kod takvog proizvoda fermentacija u potpunosti obavljena, nisu mu potrebni nikakvi umjetni dodaci ili konzervansi. Takvu prirodnu proizvodnju u svijetu je zadržalo još samo nekoliko malih proizvođača. Zbog raznolike upotrebe shoyu su preuzele i mnoge druge kuhinje svijeta. Može se upotrebljavati u pripremanju juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća itd. Upotrebljava se kao zamjena za sol i daje bogatiji i raznolikiji okus.
Sastojci: voda, cijela zrna SOJE* 18.8%, PŠENICA* 15.43%, morska sol, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergilus Oryzae. *ekološki uzgoj. Može sadržavati KAMUT, PIR i GLUTEN u tragovima. Sadrži 2,24% vol alkohola.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 264 kJ / 62 kcal
Masti 0.1 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.0 g
Ugljikohidrati 6.9 g ..od kojih šećeri 0.0 g
Bjelančevine 8.8 g
Sol 12.23 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: HR-EKO-04.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.