Vino od šumske kupine kupife – 0,75 l
€8.99
Za ovaj napitak je malo reći da je ljekovit. On je elikser zdravlja, sadrži moćne sastojke koji mogu da revitaliziraju i nahrane svaki dio vašeg tijela.
Kupinovo vino je poslastica za nepce, a može pružiti i određene blagodati za zdravlje. One proizlaze iz flavonoida koje nalazimo u kupinama, a koje se dobro očuvaju prilikom pretvorbe ovog voća u alkoholno piće. Kupinovo vino sadrži značajne količine vitamina B i C, željeza, fosfora, cinka, magnezija, kalcija, mangana, pektina, te folne kiseline.
Iako i u kupinovom vinu kao i u svakom drugom alkoholnom piću treba uživati umjereno, ono na nekoliko načina djeluje pozitivno na ljudski organizam.
Osim tih nutrijenata, kupinovo vino sadrže i mnoge aktivne biljne komponente poput flavonoida, kojima se pripisuju neka ljekovita svojstva.
Istraživanje splitskih znanstvenika , objavljeno 2012. godine u časopisu Journal of Medical Food, ističe da kupinovo vino ima značajno više galne kiseline od “običnog” crnog vina te posjeduje monomere resveratrola, astringin i piceid.
Zbog posebnog nutritivnog sastava, kupinovo vino se preporučuje kod anemije, umora i iscrpljenosti, pothranjenosti, te loše cirkulacije.
Za ovaj napitak je malo reći da je ljekovit. On je elikser zdravlja, sadrži moćne sastojke koji mogu da revitaliziraju i nahrane svaki dio vašeg tijela.
Kupinovo vino je poslastica za nepce, a može pružiti i određene blagodati za zdravlje. One proizlaze iz flavonoida koje nalazimo u kupinama, a koje se dobro očuvaju prilikom pretvorbe ovog voća u alkoholno piće. Kupinovo vino sadrži značajne količine vitamina B i C, željeza, fosfora, cinka, magnezija, kalcija, mangana, pektina, te folne kiseline.
Iako i u kupinovom vinu kao i u svakom drugom alkoholnom piću treba uživati umjereno, ono na nekoliko načina djeluje pozitivno na ljudski organizam.
Osim tih nutrijenata, kupinovo vino sadrže i mnoge aktivne biljne komponente poput flavonoida, kojima se pripisuju neka ljekovita svojstva.
Istraživanje splitskih znanstvenika , objavljeno 2012. godine u časopisu Journal of Medical Food, ističe da kupinovo vino ima značajno više galne kiseline od “običnog” crnog vina te posjeduje monomere resveratrola, astringin i piceid.
Zbog posebnog nutritivnog sastava, kupinovo vino se preporučuje kod anemije, umora i iscrpljenosti, pothranjenosti, te loše cirkulacije.