Zeleni čaj – 150 g Tinktura

Značajke

Hrvatski proizvod

Brend

Tinktura

SKU: 10826

7.50

U cijenu je uključen PDV

Nedostupno
Sold: 0
Available: 0

Stavlja na tržište:

Tinktura d.o.o.

Matije Ivaniča 10, 10000 Zagreb, Hrvatska

Nedostupno

Obavijesti me čim stigne!

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 10826 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,99 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizovda

Opis

Zeleni čaj je napitak koji se dobiva iz biljke Camellia sinensis, iste biljke iz koje se dobiva i crni čaj. Glavna razlika između zelenog i crnog čaja je u načinu obrade listova nakon branja. Za zeleni čaj, listovi se tretiraju minimalno ili se ne fermentiraju, dok se za crni čaj listovi fermentiraju prije sušenja. Ovaj proces čini zeleni čaj bogatijim antioksidansima i drugim hranjivim tvarima. Ključne karakteristike zelenog čaja:
  1. Antioksidansi: Zeleni čaj sadrži visoke razine antioksidansa, kao što su katehini, koji mogu pomoći u zaštiti tijela od oštećenja slobodnih radikala. Ovi antioksidansi mogu imati razne blagodati za zdravlje, uključujući potporu zdravlju srca i imunološkom sustavu te smanjenje rizika od određenih bolesti.
  2. Poboljšava koncentraciju i budnost: Zeleni čaj sadrži kofein, ali u manjim količinama nego kava. Kofein u kombinaciji s aminokiselinom l-teaninom može pružiti blagu stimulaciju koja može poboljšati koncentraciju, budnost i mentalnu oštrinu.
  3. Potiče metabolizam i pomaže u mršavljenju: Neke studije sugeriraju da zeleni čaj može potaknuti metabolizam i pomoći u sagorijevanju masti. Također može djelovati kao blagi diuretik.
  4. Poboljšava oralno zdravlje: Antioksidansi u zelenom čaju mogu pomoći u sprečavanju karijesa i poboljšanju oralne higijene.
  5. Ublažava stres: L-teanin, aminokiselina koja se prirodno nalazi u zelenom čaju, može imati umirujuće djelovanje na tijelo i pomoći u smanjenju osjećaja stresa i anksioznosti.
Zeleni čaj se može konzumirati kao topla ili hladna napitak, te se često poslužuje bez dodavanja mlijeka ili šećera. Također se koristi i kao sastojak u raznim receptima, uključujući smoothieje, juhe, sladoled i kolače. Redovita konzumacija zelenog čaja može doprinijeti ukupnom zdravlju i blagostanju.

Značajke

Značajke

Hrvatski proizvod

Brend

Tinktura

Stavlja na tržište:

Tinktura d.o.o.

Matije Ivaniča 10, 10000 Zagreb, Hrvatska