Ručak - večera
60 min
Malo kalorijaSASTOJCI:
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica bijelog luka
2 mrkve
1 stabljika celera
1 žličica suhog origana
1 žličica čili paprike
2 glavice češnjaka
300 g crvene leće
2 x 400 g pulpe rajčice
1 l povrtnog temeljca
Sol i papar
Svježi bosiljak
Tjestenina po želji
Crvena leća u ovom jelu zamjenjuje meso te iako joj treba malo duže dok se skuha, fantastična je i jako ukusna alternativa mesu. Ovaj Veganski ragu možete poslužiti sa tjesteninom ili ga jesti samog bez priloga.
UPUTE ZA PRIPREMU:
1. Ulijte ulje u veliki lonac te zagrijte na jakoj vatri i dodajte nasjeckani luk, mrkvu i celer te dinstajte 8-10 minuta.
2. Nakon što je povrće omekšalo dodajte nasjeckani češnjak, origano i čili te miješajte još 2 minute.
3. Potom dodajte leću, rajčice i povrtni temeljac te sve skupa dovedite do vrenja. Vilicom rastrgajte rajčice potom začinite solju i paprom te kuhajte na laganoj vatri otprilike 40 minuta dok leća ne omekša, a umak se zgusne.
4. Kada je kuhano možete ga servirati sa prethodno skuhanom tjesteninom te je vaš Veganski ragu od leće spreman za jelo.
Želimo vam dobar tek!
Crvena leća je odlična alternativa mesu