Brzi recept s bijelom ribom
Donosimo recept koji je pravo osvježenje u svijetu jednostavnih i brzih obroka. S malim brojem sastojaka, ovaj recept dokazuje da manje ponekad može biti više, posebno kad su sastojci svježi i kvalitetni. 😊 Bijela riba poput brancina, oslića ili orade ne samo da je ukusna, već je i izuzetno hranjiva i bogata vitaminom B, omega-3 masnim kiselinama te kalijem, magnezijem i fosforom.
U kombinaciji sa svježim limunovim sokom, maslinovim uljem, maslinama, cherry rajčicama, kaparima i komoračem, bijela riba postiže savršenu harmoniju okusa. Uz malo truda i jednostavnih sastojaka pripremite ovaj preukusan i zdrav obrok koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane!
Potrebni su sljedeći sastojci:
- odrezak oslića, orade ili brancina
- cherry rajčice
- kapari, prerezani na pola
- zelene masline
- maslinovo ulje
- limunov sok
- sol i papar
- komorač u prahu
A priprema nikad nije bila lakša!
U pećnici zagrijte lim za pečenje na 250 stupnjeva.
Ribu, premazanu maslinovim uljem i soli, stavite u zagrijani lim i vratite u pećnicu na 5 minuta.
Zatim u lim dodajte željenu količinu cherry rajčica, maslina i kapara. Sve prelijte s maslinovim uljem i sokom od limuna te začinite soli, paprom i komoračem u prahu. Vratite u pećnicu na još 5 minuta.
Poslužite sa svježom salatom, salatom od orza ili jednostavno uz rižu ili pečeni krumpir. Opcije su beskrajne!
Dobar tek!