
Romantična ideja za Valentinovo – pripremite popularnu Dubai čokoladu zajedno!
Jeste li u nedoumici što pokloniti svom partneru za Valentinovo? Klasični darovi poput cvijeća, dekorativnih poklon-košara, parfema, nakita ili elegantne odjeće uvijek su dobar izbor. No, ako niste stigli organizirati romantično putovanje, večeru u luksuznom restoranu ili jednostavno želite provesti kvalitetno vrijeme s partnerom kod kuće, imamo sjajan prijedlog za vas! Iskoristite ovaj poseban dan, kako biste na najljepši način pokazali koliko vam je stalo do osobe s kojom dijelite svakodnevicu.

Pored aktivnosti koje sami osmislite, poput gledanja omiljenog filma uz kokice, ispijanja vina, igranja društvenih igara ili čak zajedničkog slikanja, postoji još jedan zanimljiv način za provođenje vremena. Izdvojili smo za vas jedan poseban recept za trenutačno vrlo popularnu Dubai čokoladu, koju možete zajedno lako pripremiti kod kuće. Tako ne samo da ćete se dobro zabaviti, već ćete i uživati u ukusnom desertu koji ste sami napravili.
Sastojci za Dubai čokoladu:
- 2 kašike neslanog maslaca
- 230 grama grubo sjeckane kadaif tjestenine
- 80-120 grama grubo sjeckane mliječne čokolade
- 80-120 grama grubo sjeckane tamne čokolade
- Pola šalice maslaca od pistacija
- Četvrtina šalice tahinija (pasta od sezama)

Upute za pripremu:
1. U velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte kadaif i pržite ga dok ne poprimi tamno zlatno-smeđu boju i postane hrskav, pazeći da ne zagori. Nakon što je gotov, maknite ga s vatre i ostavite da se ohladi.
2. Nasjeckanu čokoladu stavite u veliku zdjelu i otopite u mikrovalnoj pećnici na dvije minute. Na pola vremena promiješajte kako bi se ravnomjerno otopila. Čokolada je spremna kada postane potpuno glatka i bez grudica.
3. U svaki dio kalupa za čokoladu ulijte tanak sloj otopljene čokolade, ostavljajući dovoljno prostora za nadjev. Stavite u hladnjak na 10 minuta kako bi se čokolada stvrdnula.
4. U međuvremenu, u veću zdjelu dodajte tostirani kadaif, maslac od pistacija i tahini. Dobro promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
5. Izvadite kalup iz hladnjaka i u svaki odjeljak stavite bogat sloj pripremljene smjese, i lagano ju utisnite žlicom. Preko nadjeva prelijte preostalu otopljenu čokoladu i ravnomjerno rasporedite. Preko nadjeva prelijte preostalu otopljenu čokoladu i ravnomjerno rasporedite.
6. Vratite kalup u hladnjak i ostavite da se stegne 30 do 60 minuta. Kada su čokolade potpuno stvrdnute, pažljivo ih izvadite iz kalupa. Čuvajte u hladnjaku i uživajte u ukusnom desertu!
