
Jednostavne & brze palačinke
Palačinke su jedna od onih slastica koje možemo jesti cijele godine. Slatke ili slane, punjene namazom ili samo posute šećerom, palačinke su mnogima omiljeni desert pripremljen u svega nekoliko minuta. Svatko ima svoj tajni sastojak koji upotpunjuje recept, ali uglavnom, možemo se složiti, smjesa sadrži iste, dobro poznate sastojke.
Mi vam danas predstavljamo najbrži i najjednostavniji recept! Sa samo 4 sastojka, i to bez jaja, ove palačinke su idealan izbor u trenutcima kada vam se jede nešto slatko.
Ujedno i veganske, ove brze i jednostavne palačinke savršene su za doručak, međuobrok, desert ili slatku večeru. Samo odaberite priliku i krenite s pripremom!
Za 6 do 8 palačinki trebat će sljedeći sastojci:
- 1 šalica integralnog pšeničnog brašna
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žlica smeđeg šećera (ili nekoliko kapi agavinog sirupa)
- 1 + 1/3 šalica sojinog, bademovog ili zobenog mlijeka
Ako pak želite da ove palačinke budu i bez glutena, integralno pšenično brašno zamijenite bezglutenskim brašnom!

Krenimo u brzu i jednostavnu pripremu!
- Prvo pomiješajte sve sastojke u glatku smjesu.
- Zatim razmažite tanki sloj smjese na ugrijanoj tavi na koju ste prethodno stavili nekoliko kapi biljnog ulja.
- Pecite svaku stranu dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Ove jednostavne, brze i veganske palačinke napunite namazom od lješnjaka, omiljenim džemom ili pospite cimet te dodajte željeno voće. Opcije su beskrajne!
U slast!