Tacosi s kozicama
U svijetu meksičke kuhinje, tacosi su prava umjetnost s bezbroj mogućih kombinacija punjena. Od mesa i ribe, pa do povrća i tofua, tacosi daju mogućnost svakome da pronađe kombinaciju koja mu najviše odgovara. Njihova jednostavnost i bogatstvo okusa čine ih omiljenim izborom mnogih diljem svijeta.
Mi vam danas donosimo recept s kozicama – svježina mora i bogatstvo začina u savršeno uravnoteženoj kombinaciji. Kozice, marinirane s češnjakom i korijanderom, pržene su do savršene hrskavosti, savršeno se ljube s tortiljom od pira i povrćem!
Slijede sastojci za ovaj preukusan, a prejednostavan recept.
Za pripremu kozica je potrebno:
- 200 g kozica, oguljenih i očišćenih
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žličica korijandera u prahu
- 1 žličica slatke paprike
- 1 žličica kayenskog papra ili mljeveni chilli
- 1 žličica mljevenog crnog papra
- 3 žlica maslinovog ulja
- 6 tortilja od pira
Za prilog predlažemo:
- 3 rajčice, narezane na kockice
- 1 paprika, narezana na kockice
- 1 crveni luk, narezan na kockice
- sok od 3 limete
- veliki prstohvat soli
Za nezaobilazni umak treba:
- 2 režnja češnjaka
- 1/2 buketa listova korijandra
- sok od 2 limete
- 3 žlice kiselog vrhnja
I ne brinite se, nemojte se prepasti količine sastojaka! Priprema ne može biti lakša! Slijedite upute i uživajte u meksičkom iskustvu kod kuće!
- U zdjeli pomiješajte kozice, češnjak, korijander u prahu, papriku, kajenski papar, crni papar, sol i žlicu maslinovog ulja te marinirajte sat vremena.
- Zatim, na maslinovom ulju pržite kozice, 2 minute sa svake strane.
- Za to vrijeme, na sitno narežite rajčicu, papriku i crveni luk te ih začinite sokom od 3 limete i prstohvatom soli.
- Pripremite i umak. U mikseru pomiješajte 2 režnja češnjaka, pola buketa listova korijandera, sok od 2 limete te 3 žlice kiselog vrhnja
- Tortilje prepecite s obje strane na tavi. Tacose punite odabranim povrćem i kozicama te pospite umakom.
A ako želite prilagoditi ovaj recept veganima, kozice zamijenite tofuom, a “klasično” vrhnje sojinim ili zobenim. Priprema i okus ostaju isti, ako ne i bolji. 🙂
Dobar tek!