Tjestenina s tofuom – vaš omiljeni vege ručak
Donosimo vam odličan recept za vege ručak koji će biti poslužen za svega dvadesetak minuta!
Trebat će nam:
- 80 g pirovih špageta rezanaca
- 80 g dimljenog tofua
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice ulja (maslinovo, suncokretovo…)
- žlica tamari umaka
- 2 manje mrkve
- 120 g narezanih šampinjona
- mješavina sezamove sjemenke
- po želji dodati začine
Priprema je jednostavna. 😊
- Na tavi zagrijte ulje, popržite sitno sjeckani češnjak i mrkvu, dodajte šampinjone pa dimljeni tofu narezan na kockice uz malo vode i nastavite pržiti.
- Podlijte vodom ili povrtnim temeljcem (po želji) i pirjajte dok mrkva i šampinjoni ne omekšaju.
- Dodajte prethodno i posebno skuhane špagete i pomiješajte ih u tavi s ostalim sastojcima.
- Dodajte tamari umak i sve dodatno promiješajte.
- Poslužite uz sezamove sjemenke.
Dobar tek! 😀
P.s. Cijeli recept možete pogledati i u video formatu!
Autorica: Sara Kostović