Ručak, Večera
25 min
srednje kalorijaSASTOJCI:
1/3 šalice nasjeckanih pečenih crvenih slatkih paprika
1/3 šalice umaka od rajčice za pizzu
2 žličice maslinovog ulja
1/2 šalice narezanog crvenog luka
1/2 šalice nasjeckane zelene slatke paprike (1 mala)
1/2 šalice narezanih svježih gljiva
3-4 tortilje sa pšeničnim mekinjama
1 šalica nasjeckanog suhog sira mozzarella
Ljubitelji tanke kore za pizzu obožavat će ovu brzu i jednostavnu tehniku izrade pizze. Jednostavno dodajte tortilju s omiljenim povrćem i malo mozzarella sira.
UPUTE ZA PRIPREMU:
1. Na najniži stalak pećnice stavite tepsiju za pizzu. Zagrijte pećnicu na 275 ° C.
2. U blenderu kombinirajte prethodno pečene crvene slatke paprike i rajčica umak za pizzu. Pokrijte i obradite ili izmiksajte dok ne postane glatko. Stavite na stranu.
3. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni luk, zelenu slatku papriku i gljive. Kuhajte i miješajte oko 5 minuta ili dok ne omekša.
4. Smjesu umaka za pizzu ravnomjerno rasporedite na tortilje. Vrh pospite paprikom i kuhanom povrtnom smjesom. Pospite sirom. Isto napravite s ostalim tortiljama.
5. Prebacite jednu od pizza na tepsiju za pizzu. * Pecite oko 5 minuta ili dok rubovi tortilje i sira ne postanu zlatno smeđi. Ponovite s preostalim pizzama.
6. Po želji dodajte na vrh rikulu i parmezan.
*Savjet: Da biste pizzu prenijeli na vruću tepsiju za pizzu, stavite na ravni lim papir za pečenje; i ispecite pizzu na papiru. Kad je pizza gotova, podignite rub pizze lopaticom, gurnite lim za pečenje ispod pizze i skinite ga s tepsije.
DOBAR TEK
Ljubitelji tanke kore za pizzu obožavat će ovu brzu i jednostavnu tehniku izrade pizze. Jednostavno dodajte tortilju s omiljenim povrćem i malo mozzarella sira.