SOK OD BOROVNICE 100 % 0,2 L

SKU: 9496

3.40

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 0
Available: 6

100% udio voća, bez dodanih bojila i aditiva, bez dodanih šećera.

Borovnice sadrže raznolik spektar hranjivih tvari, a najbogatije su manganom, vitaminima C i K te dijetalnim vlaknima. Bogate su i kalijem, kalcijem i fosforom, a još se više ističu sadržajem fitonutrijenata. Borovnice posjeduju značajne količine pektina, koji snižava kolesterol, i antocijana – jednog od najjačih antioksidanata, a smatra se i da smanjuje rizik od upala i raka.

Antocijanini u borovnicama štite mrežnicu oka od oksidativnog stresa i negativnog utjecaja sunčevog zračenja. Studije potvrđuju ulogu antocijanina u liječenju slabog vida i smanjenog vidnog polja. Antocijanini djeluju na kapilare u mrežnici tako što im pojačavaju funkciju, a ujedno sprječavaju degeneraciju žute pjege.

Autori istraživanja uvjereni su da borovnice nisu korisne samo za poboljšanje memorije. One odgađaju početak drugih kognitivnih problema povezanih sa starenjem te bi mogle biti od velikog značenja kod Alzheimerove bolesti.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 9496 Kategorija:
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 20 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizovda

100% udio voća, bez dodanih bojila i aditiva, bez dodanih šećera.

Borovnice sadrže raznolik spektar hranjivih tvari, a najbogatije su manganom, vitaminima C i K te dijetalnim vlaknima. Bogate su i kalijem, kalcijem i fosforom, a još se više ističu sadržajem fitonutrijenata. Borovnice posjeduju značajne količine pektina, koji snižava kolesterol, i antocijana – jednog od najjačih antioksidanata, a smatra se i da smanjuje rizik od upala i raka.

Antocijanini u borovnicama štite mrežnicu oka od oksidativnog stresa i negativnog utjecaja sunčevog zračenja. Studije potvrđuju ulogu antocijanina u liječenju slabog vida i smanjenog vidnog polja. Antocijanini djeluju na kapilare u mrežnici tako što im pojačavaju funkciju, a ujedno sprječavaju degeneraciju žute pjege.

Autori istraživanja uvjereni su da borovnice nisu korisne samo za poboljšanje memorije. One odgađaju početak drugih kognitivnih problema povezanih sa starenjem te bi mogle biti od velikog značenja kod Alzheimerove bolesti.