Miso rižin Okinawa (sa dozatorom) – 345 g
€9.50
Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci: cijela zrna SOJE* 42,5 %, smeđa riža* 31,4 %, morska sol 19,1 %, voda 6,9 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM i GLUTEN u tragovima.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 682 kJ / 163 kcal
Masti 6.7 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g
Ugljikohidrati 10.5 g ..od kojih šećeri 7.1 g
Bjelančevine 11.9 g
Sol 9.71 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.
Opis
Želite li začiniti svoju kuhinju jedinstvenim japanskim okusima? Pokušajte sa MISO RIŽIN OKINAWA – fermentiranom pastom od soje i smeđe riže. U ovoj se profinjenoj pasti tradicija susreće s ukusom – kombinacija kultivirane Aspergillus oryzae gljivice, poznate kao ‘koji’, soje i smeđe riže daje neusporedivo bogat okus. Popularan je zbog svog blagog okusa, što ga čini idealnim ‘početničkim’ misom, a svojim jednostavnim slanim okusom odlično se slaže s raznim jelima.
MISO RIŽIN OKINAWA upotrebljava se kao začin, odličan za juhe (poput tradicionalne miso juhe), variva, povrće i morske alge. Također se može koristiti uz razne preljeve. Za maksimalno očuvanje okusa, preporučuje se dodati miso na kraju kuhanja juhe, prethodno razmućen u malo vode.
Značajke
Kod | 2737 |
---|---|
Značajke | Bio certificirano |
Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci: cijela zrna SOJE* 42,5 %, smeđa riža* 31,4 %, morska sol 19,1 %, voda 6,9 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM i GLUTEN u tragovima.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:
Energetska vrijednost 682 kJ / 163 kcal
Masti 6.7 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g
Ugljikohidrati 10.5 g ..od kojih šećeri 7.1 g
Bjelančevine 11.9 g
Sol 9.71 g
Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.
Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.