Miso rižin Okinawa (sa dozatorom) – 345 g

Kod

2737

Značajke

Bio certificirano

SKU: 720

9.50

U cijenu je uključen PDV

Dostupno
Sold: 0
Available: 1

Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: cijela zrna SOJE* 42,5 %, smeđa riža* 31,4 %, morska sol 19,1 %, voda 6,9 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM i GLUTEN u tragovima.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 682 kJ / 163 kcal

Masti 6.7 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g

Ugljikohidrati 10.5 g ..od kojih šećeri 7.1 g

Bjelančevine 11.9 g

Sol 9.71 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Dostupno
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
SKU: 720 Kategorije: ,
Dostava isključivo unutar RH
  • Besplatna dostava za sve narudžbe preko 39,99 €
  • Dostava kroz 2-3 radna dana
  • Provjerena kvaliteta svih proizovda

Opis

Želite li začiniti svoju kuhinju jedinstvenim japanskim okusima? Pokušajte sa MISO RIŽIN OKINAWA – fermentiranom pastom od soje i smeđe riže. U ovoj se profinjenoj pasti tradicija susreće s ukusom – kombinacija kultivirane Aspergillus oryzae gljivice, poznate kao ‘koji’, soje i smeđe riže daje neusporedivo bogat okus. Popularan je zbog svog blagog okusa, što ga čini idealnim ‘početničkim’ misom, a svojim jednostavnim slanim okusom odlično se slaže s raznim jelima. MISO RIŽIN OKINAWA upotrebljava se kao začin, odličan za juhe (poput tradicionalne miso juhe), variva, povrće i morske alge. Također se može koristiti uz razne preljeve. Za maksimalno očuvanje okusa, preporučuje se dodati miso na kraju kuhanja juhe, prethodno razmućen u malo vode.

Značajke

Kod

2737

Značajke

Bio certificirano

Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.

Sastojci: cijela zrna SOJE* 42,5 %, smeđa riža* 31,4 %, morska sol 19,1 %, voda 6,9 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM i GLUTEN u tragovima.

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml:

Energetska vrijednost 682 kJ / 163 kcal

Masti 6.7 g ..od kojih zasićene masne kiseline 0.91 g

Ugljikohidrati 10.5 g ..od kojih šećeri 7.1 g

Bjelančevine 11.9 g

Sol 9.71 g

Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska.